Fenologa prognoze piepildās: februārī Latvijā gaidāms sniegs un sals

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Februārī Latvijā sinoptiķi sola salu līdz -20 grādiem un trīsdesmit centimetrus biezas kupenas. Salu nenāksies gaidīt ilgi.

RĪGA, 29. janvāris — Sputnik. Sinoptiķi prognozē, ka februāra sākumā Latvijā no ziemeļiem ieplūdīs aukstais gaiss un līdz ar to arī sals un sniegs, vēsta Mixnews.lv.

Speciālisti uzskata, ka sals iestāsies visā Latvijas teritorijā un brīdina, ka aukstums varētu sākties jau šopiektdien, 2. februārī.

Strūklaka - Sputnik Latvija
Sinoptiķi pārdomāja – ziemas nebūs

Tiesa, meteorologiem tomēr ir divi iespējamie tālākās situācijas scenāriji. Saskaņā ar pirmo, sals varētu sasniegt —20 grādus, pie tam debesis būs skaidras, toties saskaņā ar otro, sala vietā iestāsies atkusnis, ko atnesīs jauni cikloni. Tāpat meteorologi uzskata, ka februāra pirmajā pusē sniega sega vietām varētu pārsniegt 10 centimetrus, bet valsts austrumos — 30 centimetrus.

29. janvārī no jauna līs, valsts austrumos snigs. Dienas otrajā pusē Kurzemē un Zemgalē no dienvidrietumiem ienāks nākamā nokrišņu zona ar lietu un slapju sniegu. Naktī gaisa temperatūra nepārsniegs nulli, dienā iesils līdz +5 grādiem. Ceļus klās ledus kārtiņa, tāpēc autovadītājiem jābūt piesardzīgiem.

​Iepriekš fenologs Vilis Bukšs pronozēja īslaicīgu stipru salu februārī. Viņa prognozes pauda, ka dažos Latvijas rajonos termometra stabiņš varētu nokristies līdz —27…-30 grādiem.

Turklāt fenologs apgalvoja, ka aukstums neatkāpsies līdz pat marta sākumam, un tikai mēneša vidū būs iespējams izjust pavasara ienākšanu.

Ziņu lente
0