Apinis: līdz ar gripas ienākšanu mirstība pieaug

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gripa vienmēr pasliktina cilvēku veselības stavokli, kam jau diagnosticētas citas saslimšanas, tāpēc tādi cilvēki vairāk nekā citi riskē ar dzīvību vīrusa saasināšanās sezonā, paziņoja Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis.

RĪGA, 28. janvāris — Sputnik. Slimību profilakses un kontroles centra informācija liecina, ka šogad Latvijā jau miris viens cilvēks A tipa gripas vīrusa radīto komplikāciju rezultātā. Zināms, ka pacients bijis vairāk nekā 50 gadus vecs, viņam bijusi pneimonija, kā arī hroniska slimība.

Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis intervijā Sputnik Latvija pastāstīja, ka tieši cilvēki, kuru veselības stāvokli pasliktinājušas hroniskas slimības, visvairāk riskē ar dzīvību gripas vīrusa gadījumā.

Latvijai draud gripas epidēmija - Sputnik Latvija
Latvijai draud gripas epidēmija

Apinis atzīmēja pa pagaidām epidemioloģiskā situācija Latvijā nav mainījusies, un gripa vēl joprojām pa īstam nav sākusies.

"Ir tāds uzskats, ka gripa ir norma, ka gripa atnāk katru gadu. Atnāks arī šogad — tā jābūt platuma grādā, kurā mēs dzīvojam," — uzsvēra Apinis.

Viņš ieteica vakcinēties no gripas visiem, kuri pieder pie riska grupas: grūtniecēm, maziem bērniem, cilvēkiem ar vāju imunitāti, cienījama vecuma cilvēkiem un medicīnas darbiniekiem.

Ziņu lente
0