Vējonis pasniedzis Triju Zvaigžņu ordeni bokserim Mairim Briedim

© Valsts prezidents / twitterПрезидент Латвии Раймондс Вейонис вручил боксеру Майрису Бриедису орден Трех звезд, 24 января 2018 года
Президент Латвии Раймондс Вейонис вручил боксеру Майрису Бриедису орден Трех звезд, 24 января 2018 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pazīstamākais latviešu bokseris Mairis Briedis saņēmis Latvijas augstāko apbalvojumu par izciliem sasniegumiem sportā un Latvijas popularizēšanu pasaulē.

RĪGA, 25. janvāris — Sputnik, Vladislavs Fedotovs. 24. janvārī pie Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa viesojās pazīstamākais latviešu bokseris Māris Briedis. Sportists saņēma no prezidenta rokām augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni, vēstīts valsts vadītāja vietnē.

Informācija par to, ka Briedis par īpašiem nopelniem valsts priekšā saņems III pakāpes ordeni, kļuva zināms jau aizvadītā gada oktobrī, taču apbalvojums tika pasniegts tikai vakar.

"Valsts prezidents Vējonis svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniedz valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni – bokserim Mairim Briedim par izciliem sasniegumiem sportā un nozīmīgu ieguldījumu Latvijas vārda popularizēšanā pasaulē," — teikts Latvijas prezidenta paziņojumā tīklā Twitter.

Atgādināsim, ka jau šosestdien Pasaules boksa supersērijas pusfinālā Mairis Briedis ringā "Arēnā Rīga" tiksies ar ukraini Aleksandru Usiku.

Atliek tikai minēt, vai apbalvojums pasniegts, lai celtu latviešu boksera cīņas sparu, vai prezidenta kanceleja sapratusi, ka lieta ir ievilkusies. Gaidāmajā cīņā ar Usiku Briedis nebūt nav favorīts, un, iespējams, cietīs sakāvi – pirmo savā profesionālajā karjerā. Vai pēc tam viņu varēs saukt par Komandieri (šāds tituls tiek piešķirts III pakāpes Triju zvaigžņu ordeņa saņēmējiem)?

Ziņu lente
0