Olimpiskā čempiona pensija Latvijā – 17 eiro

© © IBSFСоветский латвийский бобслеист Янис Кипурс
Советский латвийский бобслеист Янис Кипурс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas un PSRS bobslejists Jānis Ķipurs no valsts saņems 17 eiro.

RĪGA, 24. janvāris — Sputnik. Olimpiskais čempions, Latvijas un PSRS bobslejists Jānis Ķipurs pastāstījis, ka valsts viņam piešķīrusi pensiju – 17 eiro.

"Tā man sarēķināja. Neesmu interesējies, vai par ārzemēs nostrādātajiem gadiem kaut kas pienāksies. Šveicē pirmo laiku, kā izrādās, esmu strādājis ne visai legāli – nebiju reģistrēts attiecīgajos dienestos. Vai nav uztraukuma, kā izdzīvošu? Kustos, pelnu. Esmu pieradis pats sev visu sagādāt," – stāsta slavenais sportists intervija Latvijas Avīze.

3. janvārī Ķipuram apritēja 60 gadi. Nopelniem bagātais sporta meistars, Latvijas, PSRS un Eiropas čempions, pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs, 1988. gadā izcīnīja pirmo vietu starp divnieku ekipāžām Olimpiskajās spēlēs Kalgari. Šī bija vienīgā zelta medaļa bobslejā visa padomju sporta vēsturē. Iepriekš intervijā portālam Sports.ru Ķipurs pastāstīja, ka par uzvaru Kalgari 1988. gadā saņēmis prēmiju – 12 tūkstošus rubļu.

Olimpiskajās spēlēs Kalgari Ķipurs izcīnīja arī bronzas medaļu – četrinieku ekipāžu braucienos. 1992. gadā, pirmajā pēc neatkarības atjaunošanas Olimpiādē Albervilā Ķipurs bija Latvijas izlases karognesējs, taču traumas dēļ sacensībās nepiedalījās. Viņš atzīts par labāko sportistu Latvijā, apbalvots ar Viestura ordeni. Pēc sporta karjeras beigām sāka trenera darbu, strādāja ar dažādu valstu izlasēm, pēc tam pārgāja uzņēmējdarbībā.

Ziņu lente
0