Labāko valstu reitings: Latvija neko neietekmē

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг Латвии
Флаг Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija ieņēmusi vietu sestajā desmitā starp labākajām valstīm pasaulē, bet pēc spēka un ietekmes starptautiskajā arēnā – priekšpēdējo, 79. vietu.

RĪGA, 24. janvāris — Sputnik. Latvija ieņēmusi 59. vietu pasaules labāko valstu sarakstā, ko sastādījis žurnāls U.S. News & World Report.

Valstu vērtējumam izmantots liels skaits kritēriju – no tūristiskās pievilcības un dabas skaistuma līdz politiskajai ietekmei un izglītības līmenim. Eksperti aptaujājuši vairāk nekā 21 tūkstoti cilvēku 36 valstīs – viņiem bija jānorāda, cik lielā mērā konkrētās īpašības atbilst katrai valstij sarakstā, kurā kopā bija iekļautas 80 valstis.

График показателей - Sputnik Latvija
Davosas forums tic Latvijai: reitingā tā apsteigusi Čīli un Panamu

Pirmajā piecniekā ierindojusies Šveice, Kanāda, Vācija, Lielbritānija un Japāna, bet sarakstu noslēdz Serbija, Angola un Alžīra.

Latvija reitingā ierindota starp Urugvaju un Ekvadoru – tā ieņēmusi 59. vietu. Žurnāla eksperti pēc dzīves kvalitātes kritērija piešķīruši Latvijai 44. vietu, valsts atklātība biznesam ļāvusi tai ieņemt 48. vietu. Latvijas pilsonības "vērtība" (šo kritēriju veido vairāki rādītāji: rūpes par cilvēktiesību ievērošanu, apkārtējā vide, dzimumu līdztiesība, reliģiskā brīvība, īpašumtiesību ievērošana utt.) ļāvusi žurnālam ierindot to 29. vietā.

Latvijas valsts zemākais vērtējums – no spēku un ietekmes viedokļa starptautiskajā arēnā. No šī viedokļa Latvija ieņem priekšpēdējo, 79. vietu. Tāpat zems ir arī Latvijas kultūras ietekmes rādītājs – 72. vieta.

Krievija reitingā ieņēmusi 26. vietu. Pie tam žurnāls piešķīris tai otro vietu spēka un ietekmes ziņā – šeit Krievija piekāpās tikai ASV priekšā. Trešo vietu pēc šī kritērija ieņem Ķīna.

Ziņu lente
0