Nosaukts krievu izglītības petīcijas iesniegšanas datums Saeimai

© Sputnik / Sergey MelkonovNosaukts krievu izglītības petīcijas iesniegšanas datums Saeimai
Nosaukts krievu izglītības petīcijas iesniegšanas datums Saeimai - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā paziņo Jeļena Bačinska, kura tagad nodarbojas ar iniciatīvu, šobrīd atrisināti visi organizatoriskie jautājumi ar portālu Manabalss.lv.

RĪGA, 19. janvāris — Sputnik. Petīcija par bilingvālās izglītības saglabāšanu Latvijā savākusi vairāk nekā 14 tūkstošus parakstu, un tuvākajā pirmdienā, 22. janvārī, plkst. 13:00 tos nodos Saeimai, paziņoja tiesību aizstāve Jeļena Bačinska.

Šobrīd atrisināti visi organizatoriskie jautājumi ar portālu Manabalss.lv, kurā tiek vākti identificēti paraksti, un pirmdien notiks dokumentu nodošana Latvijas parlamenta Mandātu un ētikas komisijas izskatīšanai, raksta Mixnews.lv.

"Mēs nevaram atcelt reformu, taču varam pieprasīt izglītības kvalitātes uzlabošanu. Mēs pieprasīsim jebkādu izmaiņu apturēšanu izglītības sistēmā bez kvalitatīvas "reformas 2004" rezultātu izvērtēšanas, kā arī izglītības kvalitāte kopumā," paziņoja Bačinska.

Viņa atgādināja, ka 2015. gada 13. maija Satversmes tiesas lēmums nostiprina bilingvālo izglītības modeli mazākumtautību skolās un atzīst izglītības monitoringa un analīzes veikšanas nepieciešamību.

Tiesību aizstāve norādīja, ka vecāki pieprasa objektīvas, profesionālas, uz zinātniskiem slēdzieniem balstītas izglītības kvalitātes izmeklēšanas un analīzes veikšanu.

Ученица в средней общеобразовательной школе - Sputnik Latvija
Vecāki pasūdzējušies par "krievu" diplomu no klases vadītājas

"Taču IZM tā arī ne reizi neveica izglītības izmeklēšanu un izvērtēšanu, un tā vietā veic pseidodiskusijas, no kurām kārtējā notiks 2018. gada 18. janvārī, kur ierēdņi atkal pārliecinās mūs ministra Šadurska izvēlētā ceļa pareizībā. Mēs sakām, mūsos klausās, taču nedzird. Mēs jautājam, mums atbild ar klišejām un iegaumētām frāzēm, izvairās no sarunas mērķa. Beigās dēļ šī brīža politiķu izdevīguma cietīs mūsu bērni," noslēgumā pateica viņa.

Kā rakstīja Sputnik Latvija, petīcijas autors par bilingvālās izglītības saglabāšanu Deniss Barteckis nolēma nodot savu iniciatīvu dēļ iespējamas drīzas pārvākšanās uz citu valsti. Viņš ziņoja, ka vienīgais cilvēks, kuram viņš vēlētos nodot savu iniciatīvu, ir Rīgas mērs Nils Ušakovs. Pie viņa Barteckis jau bija vērsies. Taču pilsētas mērs atteicās pārņemt iniciatīvu par bilingvālās izglītības saglabāšanu.

Šonedēļ kļuva zināms, ka iniciatīvas lietas kārtos juriste Jeļena Bačinska.     

Ziņu lente
0