Ojārs Rubenis: es slēgtu visus lielveikalus svētdienās

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis pauda neapmierinātību par latviešu paradumu brīvdienās apmeklēt tirdzniecības centrus un uz teātri doties ar ieslēgtiem telefoniem.

RĪGA, 12. janvāris — Sputnik. Latvijā būtu vērts slēgt tirdzniecības centrus svētdienās, paziņoja radio  Baltkom intervijā Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektors, kurš bijis ilgus gadus teātra direktors, Ojārs Rubenis.

"Es slēgtu ciet svētdienās visus lielveikalus. Viņi pārvērtušies izklaides veidā. Muzejos! Tas ir nepiedodami. Ģimenes ar bērniem tur pavada visu dienu. Bērni pierod pie tā un pēc tam izaug šajā muzejā. Taču cilvēkiem ir jāattīstās. Viņiem ir nepieciešama komunicēšana. Mums ir jābūt normāliem cilvēkiem, lai mēs nepazaudētu sevi paši," pateica Rubenis.

Slutišķi - vecticībnieku ciems Daugavas dabas parkā - Sputnik Latvija
Anda Līce: sabiedrība kopumā ar dziļi degradējusies

Pēc viņa domām, Latvijā tāpat derētu aizliegt apmeklēt izrādes un priekšnesumus ar telefoniem, kā arī aizliegt strādāt pēc došanās pensijā.

"Ja tu esi labs darbinieks, tad tev var piedāvāt palikt, lai tu dalies ar savu pieredzi tālāk, taču ja tevi turēja pēdējos gadus tikai dēļ tā, ka nevarēja atlaist, tad nedrīkst atņemt darba devējam iespēju noalgot jaunāku speciālistu," atzīmēja Rubenis.

Jautājumu par tirdzniecības centru darba aizliegšanu brīvdienas rosināja  dažādu partiju pārstāvji pēdējo sešu gadu garumā. Tā,  piemēram, 2010. gadā ar šādu iniciatīvu uzstājās Zaļo un zemnieku savienība.

2016. gadā sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv tika uzsākta parakstu vākšana petīcijai par tirdzniecības centru slēgšanu svētdienās. Pēc iniciatīvas autora domām, tādējādi latviešiem parādīsies vairāk iespējas pavadīt laiku ar ģimeni, tuviem cilvēkiem un draugiem. Šodien šo iniciatīvu parakstījuši vairāk nekā 2 tūkstoši cilvēku.

Tirdzniecības tīklu pārstāvji, savukārt, nemainīgi iebilst pret šo ideju, jo svētdiena ir diena, kura atnes līdz pat pusei nedēļas apgrozījuma.    

Ziņu lente
0