Bērnu uz ielas atstājušais tēvs: spēļu zālē es aizmirsu par laiku

© Sputnik / Екатерина Лызлова / Pāriet pie mediju bankasSpēļu zālē. Foto no arhīva
Spēļu zālē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ap stundu uz ielas nostāvējušā zēna tēvs paskaidroja, ka plānoja pavadīt spēļu zālē tikai piecas minūtes, taču, sākot spēlēt azartspēles, pazaudēja laika izjūtu.

RĪGA, 12. janvāris — Sputnik. Policija nopratināja bērna tēvu, kurš atstāja zēnu vienu pie spēļu zāles Purvciemā, attiecībā pret vīrieti tika uzsākta administratīvā lieta, par notikušo informēta Bāriņtiesa un sociālie dienesti, ziņo Latvijas Valsts policija Facebook lapā.

Paziņojumu par uz ielas vientuļi stāvošo zēnu, kuram neviens nepievērsa uzmanību, iepriekš publicēja lietotāja vārdā Agnese Deptuā. Pēc viņas sacītā, viņa pamanīja bērnu, kad iegāja blakus esošajā veikalā, pabeidzot iepirkties, sieviete izgāja ārā, savukārt zēns turpināja stāvēt pie blakus esošās spēļu zāles Fēnikss. Uz jautājumu, kur ir zēna vecāki, viņš norādīja uz zāles durvīm. Pēc tam viņa izsauca policiju.

Bērns - Sputnik Latvija
"Vaņas nāves bija maz?": sociālos tīklus satricināja publikācija par vientuļu zēnu pie spēļu zāles

Saskaņā ar tiesībsargājošo iestāžu paziņojumu, informācija par bērnu uz ielas tika saņemta ap astoņiem vakarā, 10. janvārī. Uz notikuma vietu nekavējoties izbrauca Rīgas Teikas apgabala patruļas policisti, kuri pārliecinājās, ka norādītajā vietā atrodas astoņus gadus jauns zēns.

Bērns paskaidroja policistiem, ka tēvs devies uz spēļu zāli, un viņu atstāja  uz ielas vienu. Zēns nevarēja sniegt skaidru tēva aprakstu, tādēļ policisti kopā ar viņu iegāja ēkā un atrada vīrieti, kurš tobrīd spēlēja azartspēles.

Kārtības sargi nogādāja 1962. gadā dzimušo vīrieti un viņa dēlu policijas iecirknī, kur bērna tēvs atzina, ka plānoja pavadīt spēļu zālē tikai piecas minūtes, taču, sākot spēlēt azartspēles, pazaudēja laika izjūtu.

Ņemot vērā, ka atstāt astoņgadīgu bērnu bez uzraudzības ir bīstami, pret bērna tēvu uzsākta administratīvā lieta. Informācija par notikušo nodota bāriņtiesai un sociālajam dienestam.

Policisti pieprasīja videonovērošanas kameru ierakstus no notikuma vietas, lai precizētu, cik ilgi bērns atradās bez uzraudzības.

Policija izteica pateicību iedzīvotājiem, kuri, pamanot atstātu bērnu, paziņoja par to tiesībsargājošajām iestādēm.    

Ziņu lente
0