Valsts valodas centra darbiniekiem paaugstinās algu

© Sputnik / Oksana DzadanКниги на латышском языке
Книги на латышском языке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tāpat iestāde grasās konsultēt iedzīvotājus un iesaistīt sabiedrības palīgus pārkāpumu skaita samazināšanai.

RĪGA, 2. janvāris – Sputnik. Valsts valodas centrs (VVC) šogad sola turpināt aktīvu darbu valsts valodas izmantošanas kontroles pastiprināšanā, vēsta Latvijas Radio.

Iesaistot sabiedriskos palīgus un konsultējot iedzīvotājus, iestāde plāno samazināt pārkāpumu skaitu.

Turklāt VVC plānos ir mobilās aplikācijas izveidošana, kura ļaus katram iedzīvotājam ziņot par iespējamiem valsts valodas likuma pārkāpumiem. Tāpat plānots paaugstināt iestādes darbinieku algas par 20%. Šobrīd tā sastāda apmēram 750 eiro pirms nodokļu nomaksas. Šāds atalgojuma apmērs noved pie pastāvīgas kadru maiņas.

"Jāņem vērā, ka VVC inspektora amats ir specifisks un kvalitatīvi šo lietu var apgūt tikai strādājot šajā jomā. Kad notiek kadru mainība, tad mēs saskaramies ar uzkrātā intelekta aizplūšanu," — paziņoja centra pārstāvis Viesturs Razumovskis.

Kā iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, mobilai aplikācijai bija jābūt izstrādātai līdz 2017. gada beigām. Par izstrādes iniciatoru kļuva Tieslietu ministrija, kas atzīmēja, ka šādas mobilās aplikācijas veiksmīgi izmanto pašvaldības policija Rīgā un Valsts Vides dienests. Izņemot sūdzības, ar mobilās aplikācijas palīdzību varēs ziņot par izcilas valsts valodas lietošanas prakses piemēriem.

Pērnā gada oktobrī VVC apritēja 25 gadi.

Ziņu lente
0