Jeļena Ostapenko uzvarējusi Serenu Viljamsu

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Pāriet pie mediju bankasТеннис. Турнир "Кубок Кремля - 2015". Пятый день
Теннис. Турнир Кубок Кремля - 2015. Пятый день - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien, 30. decembrī, Abū Dabī notika mačs starp uzvarām bagātāko tenisisti pasaulē – Serenu Viljamsu (ASV) un aizejošā gada progresējošāko tenisisti Jeļenu Ostapenko no Latvijas.

RĪGA, 31. decembris – Sputnik. Serenai Viljamsai tas bija pirmais mačs pēc ilgstošas pauzes – bērna dzimšanas. Pēdējo reizi viņa piedalījās oficiālā mačā 28. janvārī, kad uzvarēja Australian Open finālā. Un lūk, pēc 11 mēnešiem amerikāniete atkal izgāja kortā AAE galvaspilsētā.

Vēl nekad iepriekš Ostapenko nebija izdevības spēlēt ar Viljamsu vieninieku spēlē. Pāru spēlēs viņu ceļi reiz satikās – 2016. gadā "Roland Garros", kad Jeļenas un Jūlijas Putincevas (Kazahstāna) duets piekāpās māsām Viljamsām divos setos (2:6, 2:6).

Pirmā tenisistu tikšanās aci pret aci sākās ar amerikānietes breiku, uz ko latviete atbildēja ar četru geimu uzvarām pēc kārtas. Beigās Ostapenko noveda setu līdz uzvarai – 6:2. 

Otrajā setā Viljamsa iespēlējās, un demonstrēja īsto čempiones talantu. Viņai izdevās uzvarēt trijos geimos pēc kārtas, uz ko Jeļena atbildēja ar breiku un punktu savā piespēlē (2:3).

Tālāk Serena ieguva divus punktus pēc kārtas, savukārt drīzumā noslēdza setu ar ceturto breiku – 3:6.

Izšķirošā trešā partija notika neizšķirta breika formātā (punkts tiek piešķirts pēc katras izspēlēs). Šeit Ostapenko uzreiz izvirzījās priekšgalā (5-0), tāpēc saglabāja pārsvaru līdz seta beigām – 10:5.

Tādējādi, pirmā Jeļenas Ostapenko un Serenas Viljamsas neoficiālā tikšanās noslēdzās par labu latviešu tenisistei. Jau nākamnedēļ viņai būs jāatklāj jaunā 2018. gada sezona, un tas notiks International sērijas turnīrā, Šeņčžeņā, Ķīnā. Izlozes rezultāti liecina, ka pirmajā aplī rīdziniecei nāksies cīnīties ar čehieti Kristīni Pļiškovu.

Ziņu lente
0