Ādažu poligons paplašināts liela mēroga mācībām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad Ādažu poligons paplašināts par vairāk nekā 5 tūkstošiem hektāru, lai karavīri varētu tajā organizēt ambiciozas un vērienīgas mācības.

RĪGA, 30. decembris — Sputnik. 2017. gadā Ādažu poligons paplašinājās par 5259 hektāriem, vēsta Latvijas Aizsardzības ministrijas mājaslapa Sargs.lv.

Ziņojumā norādīts, ka poligons paplašināts ziemeļaustrumu virzienā, un zemesgabalus Aizsardzības ministrija pārņēmusi īpašumā no Zemkopības ministrijas un VAS "Latvijas meži".

Turklāt ministrija sākusi pārrunas ar 59 zemes īpašniekiem ar mērķi paplašināt poligonu vēl par 270 hektāriem, lai 2018. gadā poligona platība sasniegtu 13 355 hektārus.

Patlaban Ādažu poligons, kas izvietojies Ādažu, Sējas un Saulkrastu novados, ir vienīgā plašā militārajām mācībām paredzētā teritorija Ādažos. Manevri tajā notiek jau gandrīz 90 gadus.

Ziņojumā paskaidrots, ka poligons tiek paplašināts ar mērķi veikt vērienīgus un sarežģītus militāros manevrus tā teritorijā, kas veicinātu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) attīstību.

"Poligona paplašināšana ļaus paaugstināt personāla sagatavotību un nodrošināt kaujas atbalsta spēju integrēšanu mācībās, kā arī sekmēs Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto valstu bruņoto spēku kaujas spējas," – ziņo Aizsardzības ministrija.

Ministrija atgādina, ka Ādažu poligonā aizliegts ieiet un iebraukt bez administrācijas atļaujas. Jau nākamgad objektā tiks uzstādītas īpašas brīdinājuma zīmes civiliedzīvotāju drošībai.

Ādažu militārās bāze - Sputnik Latvija
Luksemburga ieguldīs 3 miljonus eiro Ādažu militārās bāzes nostiprināšanā

AM atzīmē, ka daļa Ādažu poligona teritorijas pieder pie aizsargājamās dabas zonas EC Natura 2000, tāpēc teritorija tika paplašināta saskaņā ar likumdošanā paredzētajiem ierobežojumiem, kas skar apkārtējās vides aizsardzību.

Iepriekš ziņots, ka Latvijas ĀM saņēmusi Ministru kabineta atļauju zemesgabala iegādei Sējas novadā, kas nepieciešams militārā poligona paplašināšanai. Zemesgabals 3,1 ha platībā maksā vairāk nekā 10600 eiro.

Šogad poligonā tika svinīgi atklātas divas kazarmas par 8 miljoniem eiro, un plānots uzcelts sporta kompleksu par 15 miljoniem eiro.

Ziņu lente
0