Rīga līdzfinansēs ūdensvada un kanalizācijas pieslēgumus

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasŪdensvada krāns
Ūdensvada krāns - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāki tūkstoši iedzīvotāju Mārupē, Katlakalnā un Bolderājā saņems līdzfinansējumu māju pieslēgšanai pie ūdensvada un kanalizācijas tīkliem.

RĪGA, 29. decembris — Sputnik. Rīgas dome piešķirs līdzfinansējumu tūkstošiem cilvēku pieslēgumam pie centralās ūdensvada un kanalizācijas sistēmas, vēstīts pašvaldības portālā. Subsīdijas tiks piešķirtas no uzņēmuma "Rīgas ūdens" peļņas.

Runa ir par Mārupes (Rīgas administratīvajā teritorijā), Katlakalna un Bolderājas iedzīvotājiem. Viņiem jau tagad ir iespēja izmantot sabiedriskos ūdens ekspluatācijas pakalpojumus, taču pieslēgumu skaits ir neliels administratīvo un normatīvo grūtību rezultātā.

Pašvaldības līdzfinansējums ļaus lielākam skaitam rīdzinieku pieslēgties pie ūdensvada un kanalizācijas tīkliem, kas uzlabos viņu dzīves līmeni

Kam un cik daudz

Jaunie noteikumi attiecas uz fiziskajām personām, līdz kuru zemes gabala robežam izvilkti ūdensvada vai kanalizācijas centrālo sistēmu atzarojumi laikā no 2012. līdz 2015. gadam projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 4. kārta".

Subsīdijas tiks piešķirtas arī tiem, kas veikuši pieslēgumu, pirms tika saņemta informācija par pašvaldības finansējuma saņemšanas iespējām.

Nekustamo īpašumu īpašniekiem tiks kompensēta puse pieslēguma izdevumu, ja summa nepārsniedz 1200 eiro, kā arī 60% izdevumu pieslēgumam pie ūdensvada un kanalizācijas tīkliem, taču ne vairāk kā 1700 eiro apmērā.

Pieslēgums tiks pilnībā apmaksāts I un II grupas invalīdiem un personām, kuru apgādībā viņi atrodas, maznodrošinātajiem, politiski represētajiem, kā arī audžu bērniem ar I grupas invaliditāti.

Водопроводный кран - Sputnik Latvija
Rīdzinieku ūdens rēķini palielināsies par 2-3 eiro

Ja pieteicējs desmit gadu laikā pēc pašvaldības finansējuma saņemšanas pārtrauks izmantot ūdenssaimniecības pakalpojumus, pašvaldība var pieprasīt piešķirto līdzekļu atmaksu.

Lai saņemtu naudu, būs jāiesniedz pieteikums un būvdarbu tāmes. Dokumentus izskatīs speciāla komisija.

Līdzfinansējuma piešķiršanas noteikumi vēl tiks apstiprināti Rīgas domē un Vides un reģionālās attīstības ministrijā. Noteikumi stāsies spēkā pēc publikācijas oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Ziņu lente
0