"Okupant, vāc čemodānus," sociālie tīkli iesaka pasta darbiniecei

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar apkalpošanu neapmierināta pasta apmeklētāja publikācija sociālajā tīklā izpelnījusies slavenās nacionālās avīzes DDD ("Deokupācija. Dekolonizācija. Deboļševizācija") galvenās redaktores Līgass Muzikantes uzmanību.

RĪGA, 16. decembris — Sputnik. Twitter tīkla apmeklētājs Ainis Sproģis sūdzas par VAS "Latvijas Pasts" filiāles darbinieki, kas atteikusies sarunāties ar viņu latviski. Valsts valodas centrs uzsācis pārbaudi.

Celtniecības preču veikals Depo. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sociālie tīkli ir sašutumā: Depo veikalam Valmierā nepieciešams personāls ar krievu valodas zināšanām

"Latvijas pasts Mols filiālē Ludmila Šarapova atteicās mani apkalpot valsts valodām atcērtot: "Ja s vami budu govoriķ, ka kakom jazike hoču." Vai Latvijas Pastam ir pieņemama šāda darbinieku attieksme? Esmu pārliecināts, ka ir gana daudz krietnu ļaužu, kas šo darbu spētu veikt ar cieņu. Arī uzrunājot visus zālē esošos šī kundze lietoja tikai svešu mēli. Atcerieties šo "varoni"! Kā rīkosies Latvijas Pasts?" — savā lapā Twitter ziņoja Ainis Sproģis un papildināja publikāciju pat ar fotogrāfiju.

Komentāros tūlīt sarosījās  nacionāli norūpējušies līdzpilsoņi. Pēc tradicionālās tēzes "Ko tad vēl gaidīt no okupantiem?" sekoja padomi vērsties Valsts valodas centrā. Reakcija sekoja — Valsts valodas centrs pateicās par informāciju un ziņoja, ka veiks parbaudi.

Cīņa ar okupantiem

Aiņa Sproģa publikācija izpelnījās arī pazīstamās nacionālās avīzes DDD ("Deokupācija. Dekolonizācija. Deboļševizācija") galvenā redaktore Līga Muzikante.

"Ludmilai Šarapovai gluži vienkārši jākravā čemodāns — tāds ir mans uzskats! Lielkrievu šovinistei — ārējo ienaidnieku kolonnas pārstāvei — nav vietas Latvijā, un vēl jo vairāk viņa nedrīkst strādāt valsts akciju sabiedrībā.

Būtu labi, ja VAS "Latvijas Pasts" vadība šai kundzītei to ieskaidrotu un apdrošinātā sūtījumā nosūtītu viņu pāri austrumu robežai. Bet varbūt vispirms mums būtu jāieskaidro "Latvijas Pasta" vadībai, ka lielkrievu šovinisma nieze tās uzņēmumā ir nepieļaujama parādība?

Taču, ja latviešu mietpilsoniskais vairums nesaprot, ka šādu Ludmilu Šarapovu izlēcieni ir mūsu pašu nacionālās nolaidības rezultāts un mūsu atbildība, tad kas gan spēs izdziedēt šo apmātību un apziņas gausumu? Vai cilvēcei un Dievam ir vajadzīga tauta, kas kļuvusi tik nekulturāla, ka neapjēdz nepieciešamību cīnīties pret ārējiem ienaidniekiem — okupantiem? Šī ir elementāra patiesība, kas būtu jāsaprot ikvienam — no bērndārznieka līdz sirmgalvim," — skaidro Līga Muzikante savā lapā Facebook.

Prakse liecina, ka tamlīdzīgus konfliktus visbiežāk izraisa parasta sadzīviska nekaunība bez jebkāda nacionāla zemteksta. Cerēsim, ka arī šoreiz nesapratne radusies līdzīgu iemeslu dēļ. Galu galā, klientam vienmēr ir taisnība.

Ziņu lente
0