Politika

Pēc vēlēšanām Nacionālais bloks cer saņemt vēl divas ministrijas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālā apvienība grib ietekmēt Latvijas ģimenes un bērnus arī nākamajā valdībā un cer iegūt izglītības ministra un labklājības ministra portfeļus.

RĪGA, 11. decembris — Sputnik. Pēc Saeimas vēlēšanām 2018. gadā Nacionālā apvienība grib vadīt tādas nozares, kā izglītība un labklājība, paziņojis Latvijas radio partijas pārstāvis Imants Parādnieks.

Pēc Parādnieka teiktā, Nacionālais bloks, gatavojoties vēlēšanām, jau noteica nākotnes prioritātes, proti, nolēma, ka vēlētos saglabāt kontroli pār tieslietu, kultūras un vides un reģionālās attīstības ministrijām.

Рука пожилой женщины - Sputnik Latvija
Parādnieks: pensijai jābūt atkarīgai no bērnu skaita

Taču, tā kā partija grib padarīt Latviju par ģimenēm draudzīgu valsti, Nacionālai apvienībai (NA) "pilnīgi noteikti Nacionālajai apvienībai ir jāvada Labklājības ministrija," — sacīja Parādnieks.

"Kas attiecas uz mūsu galveno prioritāti — izglītība —, jo tas ir pamatu pamats, tad vienota izglītības sistēma, vērtību izglītība ir tie pamata uzstādījumi," — viņš piebilda.

Uz jautājumu, vai esošais izglītības ministrs Kārlis Šadurskis tik slikti tiek galā ar pienākumiem, ka viņam jāatņem portfelis, Parādnieks atzina, ka Šadurskis — "labs sabiedrotais", ar kuru nacionālistiem ir līdzīgi uzskati un sperti arī pirmie soļi, piemēram, uz izglītību tikai valsts valodā.

"Bet vislabāk ir pašiem atbildēt par šo jomu. Bet viss jau būs atkarīgs no tā, kādu uzticību, kurai partijai dos vēlētāji un tad attiecīgi ar šādu spēku varēs ietekmēt procesus vienā vai otrā jomā," — prognozē deputāts.

Рулетка - Sputnik Latvija
Tiešsaistes kazino nodoklis atstās bez darba tūkstošiem cilvēku

Parādnieks nenosauca ministrijas, no kurām Nacionālā apvienība būtu gatava atteikties pēc vēlēšanām. Pēc viņa teiktā, "mēs esam gatavi vadīt ne tikai ministrijas, bet arī visu Ministru kabinetu," taču "līdz tam vēl ir kāds ceļš ejams."

Līdzšinējā valdības koalīcijā, kas tika veidota 2016. gada februārī, ZZS pārstāv seši ministri, ieskaitot premjerministru (Gunti Belēviču pērnā gada jūnijā nomainījusi bezpartejiskā Anda Čakša, kura šā gada decembrī iestājās Latvijas Zaļo partijā), "Vienotību" — pieci, Nacionālo apvienību — trīs.

Atbilstoši socioloģiskai aptaujai, kas tika veikta šoruden, labas izredzes iekļūt Saeimā pēc 2018. gada vēlēšanām ir tikai trim politiskajiem spēkiem — ZZS, "NA" un "Saskaņai". Politologi arī uzskata, ka šo partiju pozīcijas paliks gandrīz nemainīgas.    

Ziņu lente
0