Nedēļas nogalē nodegusi pēdējā koka baznīca Vidzemē

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Carnikavas novada evaņģēliski luteriskā draudzē uzskata, ka tās bija 18. gadsimta koka baznīcas Siguļos kārtējais aizdedzināšanas mēģinājums - patlaban no ēkas nekas nav palicis.

RĪGA, 11. decembris — Sputnik. Naktī uz svētdienu Carnikavā nodegusi Siguļu koka baznīca, vēsta LSM.lv.

Ugunsgrēkā cietušo nav, tā apstākļus izmeklē kompetentās iestādes. Evaņģēliski luteriskas draudzes pārstāvji uzskata, ka tā varētu būt ļaunprātīga dedzināšana.

Luteriskā baznīca Siguļos, kas tika uzbūvēta 1729. gadā, bija vienīgā koka baznīca Vidzemes piekrastē.

Вид на Барселону и Храм Святого Семейства - Sputnik Latvija
Mediji: teroristi plānojuši teroraktu Svētās Ģimenes baznīcā

Izsaukums uz ugunsgrēku tika saņemts pulksten 5:22. Uz vietas ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg baznīcas jumts. Ugunsgrēka likvidācijas laikā iebruka baznīcas tornis un siena pie tā. Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku izdevies lokalizēt pulksten 7:46, dzēšanas darbos piedalījās 13 ugunsdzēsēji un 3 autocisternas.

Baznīcas restaurācijas pamatdarbi bija jau pabeigti. Palika tikai iekšējā apdare. Taču tagad no baznīcas praktiski nekas nav palicis.

"Mūsu skolas sargs uzreiz reaģēja, ieraudzīja, ka viens tālākais stūris deg, izsauca arī ugunsdzēsējs, bet, ņemot vērā to, ka baznīca ir koka, tad, protams, nav grūti iedomāties, ka tas ir viens mirklis un viss bija vienās liesmās," — pastāstīja Carnikavas domes priekšsēdētāja Daiga Jurevica.

Pēc viņas teiktā, ļaundari jau iepriekš centušies aizdedzināt baznīcu, taču nesekmīgi.

Draudzē pastāstīja, ka 2018. gadā bija plānots atvērt baznīcu dievkalpojumiem, bet šogad vāca naudu ceturtajai rekonstrukcijas kārtai, kas arī tika līdzfinansēta no Eiropas Savienības fondiem.    

Ziņu lente
0