Politika

Iecelts Krievijas ģenerālkonsula vietas izpildītājs Liepājā

© Sputnik / Sergey MelkonovLiepāja
Liepāja - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdzšinējais konsuls Maksims Raiders priekšlaicīgi beidza darbu Liepājā ģimenes apstākļu dēļ. Tagad viņš strādās Krievijas ĀM.

RĪGA, 6. decembris — Sputnik. Par Krievijas Federācijas ģenerālā konsula vietas izpildītāju norīkots Dmitrijs Bogdanovs.

Šo informāciju portālam liepajniekiem.lv apstiprināja Krievijas Ģenerālajā konsulātā Liepājā. Dmitrijs Bogdanovs pildīs savus pienākumus līdz ģenerālkonsula iecelšanai amatā.

Стелла Лиепая на въезде в город - Sputnik Latvija
Krievijas ģenerālkonsuls atstāja Liepāju

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, iepriekšējais konsuls Maksims Raiders priekšlaicīgi pabeidza savu darbu Liepājā. Tagad viņš strādās Krievijas ĀM. Atstāt ieņemto amatu diplomātam lika ģimenes apsvērumi. Raideram nācās izvēlēties starp karjeru un nepieciešamību parūpēties par vecākiem.

Savu pēcteci konsuls raksturoja no vislabākā viedokļa un solīja, ka tautieši neizjutīs nekādas problēmas sakarā ar negaidīto kadru maiņu.

Par Liepājā pavadīto laiku, jaunajiem paziņām un draugiem Maksims Raiders atsaucās ļoti silti: "Tā ir pilsēta, kur ir interesanti strādāt."

Maksims Raiders tika iecelts Krievijas ģenerālkonsula Liepājā amatā 2015. gada 25. novembrī. 1994. gadā viņš absolvējis MSAVI (MGIMO) Starptautisko tiesību fakultāti, vēlāk sāka darbu ĀM centrālajā aparātā. No 1995. līdz 1999. gadam strādāja Senegālā, no 2001. līdz 2005. gadam — Kasablankā, no 2009. līdz 2012. gadam — Ženēvā.

No 2013. līdz 2015. gadam, pirms ierašanās Liepājā, vadīja ĀM ģenerālā sekretariāta nodaļu Maskavā. Viņa diplomātiskais status ir 1. klases padomnieks.

Ziņu lente
0