Cēsīs atrasts nelegāls gaļas cehu tīkls

© Foto : pixabaySaldēta gaļa
Saldēta gaļa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagaidām nav noskaidrots, cik liels daudzums antisanitāros apstākļos, mājas pagrabā gatavotu konservu paspējuši pārdot uzņēmīgie likumpārkāpēji.

RĪGA, 6. decembris — Sputnik. Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori kopā ar Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbiniekiem Cēsu novadā atklājuši divas nelegālas gaļas ražotnes, vēsta Latvijas Zemkopības ministrijas preses dienests.

Cēsu centrā, kādas mājas pagrabā antisanitāros apstākļos nelikumīgie uzņēmēji organizēja cūkgaļas, jēra, mežacūkas, bebru un briežu gaļas konservu ražošanu. Otrs cehs, kur nokāva dzīvniekus un sadalīja liemeņus, atradās pamestas kautuves telpās Cēsu novadā.

© Zemkopības ministrijaNelegālie gaļas pārstrādes uzņēmumi Cēsīs
Нелегальные мясоперерабатывающие предприятия в Цесисе - Sputnik Latvija
Nelegālie gaļas pārstrādes uzņēmumi Cēsīs

Pretlikumīgā uzņēmējdarbība tika veikta apstākļos ar rupjiem sanitāri higiēnisko normu pārkāpumiem: telpās, kuras absolūti neatbilst un nav aprīkotas pārtikas ražošanai, valdīja netīrība un nekārtība. Galdus, uz kuriem sadalīja un apstrādāja gaļu, klāja tauku un asiņu kārta. Sagataves konservēšanai un gatavā produkcija glabājās kaudzēs uz grīdas.

PVD un Valsts policijas darbinieki pārtrauca abu cehu darbu, konfiscēja izejvielas un vairāk nekā 1,2 tūkstošus gatavo konservu bundžu. Pagaidām nav noskaidrots, cik liels daudzums antisanitāros apstākļos, mājas pagrabā gatavotu konservu paspējuši pārdot uzņēmīgie likumpārkāpēji. PVD ierosinājis administratīvu lietu sakarā ar likumpārkāpumiem.

© Zemkopības ministrijaNelegālie gaļas pārstrādes uzņēmumi Cēsīs
Нелегальные мясоперерабатывающие предприятия в Цесисе - Sputnik Latvija
Nelegālie gaļas pārstrādes uzņēmumi Cēsīs

Atrast nelikumīgo uzņēmēju pēdas izdevies, pateicoties Facebook un portālā ss.com publicētajiem sludinājumiem, kur likumpārkāpēji pārdošanai piedāvāja meža dzīvnieku gaļas konservus. Kontroles pirkums ļāva speciālistiem atrast uzņēmīgos medniekus, kuri organizēja pagrīdes ražošanu. Pretēji likuma prasībām, uz iegādātajiem konserviem nebija nekādu marķējumu, kas ļautu noteikt sastāvu, derīguma termiņu un produkcijas ražotāju.

Ziņu lente
0