Politika

Latvijā ir pārāk daudz ministru, uzskata Kaimiņš

© Sputnik / Sergey MelkonovSaeimas deputāts Artuss Kaimiņš
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš paziņojis, ka mazajā Latvijā ir pārlieku daudz ministriju un ministru.

RĪGA, 5. decembris — Sputnik. Latvija ir jāatbrīvo no pašreizējā ministriju skaita, paziņoja Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV.LV) LTV7 pārraidē "Šovakar".

Pēc politiķa domām, patlaban Latvijā ir pārāk daudz ministriju — pašreizējā sistēma ir jāmaina, samazinot resoru skaitu un aizvietojot ar sekretariātiem.

"Mums ir 13 ministrijas, mēs atstāsim kopsummā ar visu ministru prezidentu septiņus ministrus," — paziņoja Kaimiņš. Viņš ieteica sadalīt to funkcijas pa sekretariātiem un atbrīvoties no politizētām ministrijām.

Pie tam, pēc deputāta domām, vajadzētu palielināt valsts amatpersonu atalgojumu: vidējā līmeņa vadītājiem "uz rokas" vajadzētu saņemt vismaz 2 tūkstošus eiro mēnesī — tā būšot pietiekama motivācija ierēdņiem.

Saeimas deputāts Artus Kaimiņš - Sputnik Latvija
Saeimas deputātu tur aizdomās par fiktīvu nodarbināšanu

Kaimiņš norādīja, ka būtu nepieciešams reorganizēt arī izglītības sistēmu un nodot valsts pārvaldē bērnu dārzus un skolas. Pie tam, pēc politiķa domām, valstī jāsamazina augstskolu skaits. KPV.LV pārstāvis atzīmēja arī to, ka ģimenes ārstiem Latvijā vajadzīgs pabalsts, bet iedzīvotājiem — pieejamāki medikamenti.

Artuss Kaimiņš norādīja, ka ar šo programmu partija iecerējusi startēt 2018. gada parlamenta vēlēšanās. Iepriekš vēstīts, ka KPV.LV zaudēja reitingu pēc Kaimiņa skandalozajiem izteikumiem un darbībām: kautiņa bārā alkohola reibuma stāvoklī un Ētikas komisijas izmeklēšanas. Pēc politologa Andreja Solopenko domām, KPV.LV nav potenciāla iekļūšanai Saeimā — vēlētājs ir sapratis, kāds ir Kaimiņš un nesteidz viņu atbalstīt.

Ziņu lente
0