Mediji: Latvijā ierosināts atzīt Krievijas telekanālus par "ārvalstu aģentiem"

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasKrievijas telekanālu mikrofoni
Krievijas telekanālu mikrofoni - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālisti Latvijas parlamentā ierosinājuši ieviest Krievijas medijiem ārvalstu aģentu statusu un to translācijas pakalpojumus iekļaut dārgākā Lattelecom paketē.

RĪGA, 4. decembris — Sputnik. Latvijas sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) aicinājusi deputātus pieņemt likumu, kas piešķirs ārvalstu aģenta statusu valstī translētajiem Krievijas telekanāliem, informē "Izvestija".

Izdevums atsaucas uz LSDP petīciju, kas nokļuvusi tā rīcībā. Aizvadītajā nedēļā iniciatīvu reģistrēja partijas valdes loceklis Raimonds Lejnieks-Puķe. Petīcijai jāsaņem desmit tūkstoši balsu, lai to būtu iespējams nodot izskatīšanai Saeimā.

Krievijas ĀM - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM veido darba grupu tās pilsoņu aizsardzībai ārzemēs

LSDSP uzskata, ka Krievijas telekanāli esot cieši saistīti ar Kremli un cenšoties sagraut Eiropas Savienības un NATO vienotību.

Nacionālisti iesaka ne tikai ieviest ārvalstu aģenta statusu Krievijas medijiem, bet arī aizliegt tiem demonstrēt nacionālo politisko partiju un valsts uzņēmumu reklāmu, raksta "Izvestija".

LSDSP pārstāvji vērsušies Latvijas Ekonomikas ministrijā, ar prasību ietekmēt galvenās telekomunikāciju kompānijas Lattelecom cenu politiku — nacionālisti vēlas, lai Krievijas mediji tiktu iekļauti dārgākā translācijas paketē.

Aizvadītajā nedēļā Latvijas Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele paziņoja, ka Krievijas kanāli Lattelecom televīzijas pamata paketē neatbilstot valsts interesēm. 

Ziņu lente
0