Latvijas NBS steidz apbruņot floti

© Sputnik / Sergey MelkonovPatruļas kuģis Skrunda
Patruļas kuģis Skrunda - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālie bruņotie spēki plāno liela apmēra investīcijas Jūras spēkos un iecerējuši jau līdz 2018. gada vidum apbruņot Latvijā būvētos patruļas kuģus.

RĪGA, 4. decembris — Sputnik. Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš informē, ka jau līdz nākamā gada vidum tiks apbruņoti seši Skrunda klases patruļas kuģi, vēsta Baltnews.lv.

Skrunda klases patruļas kuģi būvēti Latvijā un Jūras spēkos iekļauti pēdējos gados, taču līdzekļu to apbruņošanai nepietika.

Командующий Латвийскими Национальными вооруженными силами, генерал-майор Леонид Калныньш - Sputnik Latvija
Latvijas armijā parādīsies specvienības

Kalniņš pastāstīja, ka pēc aizsardzības budžeta palielināšanas NBS aktīvi ieguldīs līdzekļus Jūras spēkos, ko patlaban veido Latvijā būvētie un Nīderlandē iegādātie kuģi.

Līdzekļi piešķirti ne tikai patruļas kuģu apbruņošanai, bet arī Nīderlandē pirkto mīnu traleru iekārtu atjaunošanai. Tas veikts, lai flote varētu sekmīgāk novērot akvatoriju, veikt patrulēšanu, kā arī īstenot atmīnēšanas un cilvēku glābšanas operācijas. Jāpiebilst, ka iepriekš Aizsardzības ministrija ierosināja pārdot Nīderlandē pirktos kuģus, lai arī to korpusu stāvoklis ir apmierinošs.

Iepriekš vēstīts, ka Latvijas valsts budžetā 2018. gadam aizsardzības izdevumi palielināti līdz 2% IKP. Aizsardzības sektora budžets 2018. gadā sastāda 576 miljonus eiro — par 126,8 milj. nekā pērn.

Latvijas armijas vienība - Sputnik Latvija
Viedoklis
Latvijas armijas Rudens diena

Jāpiebilst, ka arī Krievijas Baltijas flotes pārstāvji informēja: Krievija paplašinās savus spēkus jūrā. Patlaban Baltijas flotes sastāvā ir trīs mūsdienīgas dīzeļa zemūdenes, viens eskadras kuģis, divi tālās jūras zonas sardzes kuģi, četri tuvās jūras zonas sardzes kuģi, seši mazie raķešu kuģi, seši mazie pretzemūdeņu kuģi, 12 raķešu kuteri, četri lielie desanta kuģi, divi mazie desanta kuģi, seši bāzes traleri, deviņi reida traleri.

Savukārt Latvijas NBS regulāri informē par Krievijas kuģu un lidmašīnu tuvošanos Latvijas robežām. Valsts AM informēja, ka pērn Krievijas kara lidmašīnas un kuģi tuvojušies robežām 209 reizes, gadu iepriekš fiksēti 270 šāda veida gadījumi.

Ziņu lente
0