Saeima izskatīs likumprojektu par Latvijas NBS dalību cīņā pret ISIS

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas armijas vienība
Latvijas armijas vienība - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizsardzības ministrija iesniegusi Saeimā likumprojektu par papildu NBS karavīru dalību cīņā ar vairākās pasaules valstīs aizliegto teroristisko grupējumu "Islāma valsts".

RĪGA, 26. novembris — Sputnik. Latvijas Aizsardzības ministrija iecerējusi sniegt visu iespējamo atbalstu starptautiskajā operācijā pret vairākās pasaules valstīs aizliegto teroristisko grupējumu "Islāma valsts". AM jau iesniegusi Saeimā likumprojektu par Īrākā dislocētā militārā kontingenta paplašināšanu, informē baltnews.lv.

Likumprojekts paredz palielināt militāro kontingentu Irākā no 10 līdz 20 cilvēkiem. Viņi uzturēsies valstī līdz 2020. gada 1. februārim. Valdībai jāizskata likumprojekts otrdien, 28. novembrī, Ministru kabineta sēdē.

ISIS - Sputnik Latvija
Labāk par vēlu: Baltijas valstis nolēma karot ar "Islāma valsti"

Aizsardzības ministrijas preses dienests informē, ka Latvijas NBS karavīri Irākā nepiedalīsies karadarbībā, bet gan saņems instruktoru statusu un apmācīs vietējos karavīrus, kuriem nav pietiekamu iemaņu darbā ar Krievijā ražotiem ieročiem.

Resors atzīmējis, ka Latvija patur tiesības pārtraukt dalību antiteroristiskajā operācijā jau pirms 2020. gada februāra.

Iepriekš Lietuvas Bruņoto spēku komandieris Jons Vitauts Žukauskis paziņojis, ka Baltijas valstis apņēmušās cīnīties ar teroristisko grupējumu "Islāma valsts" un ar šo mērķi iecerējušas veidot kopīgu militāro nodaļu.

Militārie eksperti Boriss Rožins un Konstantins Sivkovs skeptiski vērtēja Lietuvas BS komandierua paziņojumu. Viņi uzskata, ka Baltijas valstu dalība cīņā ar teroristisko grupējumu "Islāma valsts" ir bezjēdzīga, un šīs valstis vienkārši cenšas celt savu autoritāti NATO un ASV acīs.

Konstantins Sivkovs jau piektdien, 25. novembrī prognozēja, ka labākajā gadījumā Baltijas valstis varēs nosūtīt uz Tuvajiem Austrumiem 30 cilvēkus. Latvija nolēmusi sūtīt 10 karavīrus, atlicis noskaidrot, kādi resursi ir Lietuvas un Igaunijas rīcībā.

Ziņu lente
0