Policistam Rīgā bija tiesības izšaut uz viņam uzbrukušo skolnieku

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pusaudzis alkohola reibuma stāvoklī uzsāka kautiņu ar policistu Rīgas internātskolā, citi skolēni filmēja piekaušanu.

RĪGA, 25. novembris — Sputnik. Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa nolēma atstāt brīvībā 15 gadus veco Rīgas internātskolas audzēkni, kurš būdams iereibis uzbruka pašvaldības policistam, pret pusaudzi tika pielietota policistu uzraudzība, vēsta rus.tvnet.lv.

Incidents notika 23. novembra vakarā Rīgas sanatorijas internātskolā Brīvības gatvē. Kā paziņoja policijas preses dienests, Rīgas Pašvaldības policijas darbinieks pēc skolas dežuranta lūguma nokāpa lejā, lai aizvērtu mācību iestādes durvis. Kad cienījama vecuma policists devās pie durvīm, viens no audzēkņiem nostājās tām pretī un sāka ar viņu strīdēties. Tiesībsargājošo iestāžu darbinieks centās pastumt malā skolēnu, taču agresīvais jaunietis iesita viņam pa galvu, nogāza uz grīdas un sāka sist ar kājām.

Tāpat, saskaņā ar sākotnējo informāciju, piekaušanā piedalījās vēl viens pusaudzis. Incidenta video, kuru ierakstīja citi internātskolas skolēni, redzams, kā pusaudzis pieskrēja pie kārtības sarga no mugurpuses un centās izraut roku dzelžus. Iespējams, ka arī viņš iesita policistam.

Rīgas policija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rīgas policija palīdzēja zēnam no Lietuvas

Cietušajam policistam palīgā steidzās skolas medmāsa, pēc tam uz notikuma vietu tika izsaukti ātrās palīdzības mediķi un policijas darbinieki.

Saskaņā ar Rīgas Pašvaldības policijas vadītāja pienākumu izpildītāja Andreja Aronova sacīto, šajā situācijā policistam bija tiesības atklāt uguni pret pāridarītāju, taču viņš nesāka pielietot spēku attiecībā pret pusaudžiem.

Tāpat Aronovs paziņoja, ka tā bija pēdējā policista darba diena pirms došanās pensijā.

Incidenta rezultātā policists guva pleca traumu, kura neapdraud viņa dzīvību, taču mediķi pieņēma lēmumu nogādāt viņu slimnīcā.

Vīrietis demonstrē sasistu dūri - Sputnik Latvija
Liepājā tēva vardarbības rezultātā zēns zaudēja atmiņu

Saskaņā ar notikušā faktu uzsākta krimināllieta par uzbrukumu varas pārstāvim. Par to viņam draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, piespiedu darbi vai naudas sods. Pret otru piekaušanas dalībnieku uzsākta administratīvā lieta par sīku huligānismu.

Abi pusaudži iepriekš jau bija nonākuši policijas redzeslokā.

Pret pusaudžu vecākiem uzsākta administratīvā lieta par vecāku pienākumu nepildīšanu. Viņiem draud brīdinājumi un sodi no 70 līdz 210 eiro.

Ziņu lente
0