Manabalss.lv nevarēs patstāvīgi publicēt petīcijas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sabiedriskās iniciatīvas portālam Manabalss.lv nāksies ņemt vērā Satversmi, pirms pieņemt lēmumus par materiālu publikāciju.

RĪGA, 20. novembris — Sputnik. Sabiedriskās iniciatīvas portāls Manabalss.lv publicējis paziņojumu – tas vairs nepublicēs Latvijas Satversmei neatbilstošas petīcijas.

Paziņojumā teikts, ka platforma patur tiesības neapstiprināt apšaubāma rakstura iniciatīvas, kas var kaitēt valsts drošībai, kā arī skar izmaiņas Satversmes kodolā, un šajā gadījumā, ir pretrunā ar sabiedrības saliedētības veicināšanas principu.

Mītiņš pret bilingvālo skolu pāreju pie latviešu mācību valodas - Sputnik Latvija
Petīciju par bilingvālās izglītības saglabāšanu izskatīs Saeima

Šī iemesla dēļ Manabalss.lv informē, ka iniciatīvas "Par mācību valodu brīvu izvēli" publikācija netiks atjaunota.

Iepriekš Rīgas domes deputāts Jānis Bordāns pieprasīja dzēst Latvijas krievu mācībvalodas skolu atbalsta asociācijas (LAŠOR) petīciju, kas bija publicēta vietnē Manabalss.lv, jo tā neatbilstot Satversmei.

Dažas dienas pēc Bordāna paziņojuma Manabalss.lv apturēja balsu vākšanu un paziņoja, ka petīcijas detalizēta analīze ļāvusi konstatēt tās neatbilstību Latvijas Satversmei.

Tika noskaidrots, ka iniciatīva aicina balsot par skolu tiesībām brīvi izvēlēties mācību valodu, taču Satversme nosaka, ka vienīgā valsts valoda Latvijā ir latviešu valoda. Ņemot vērā šo principu, brīva mācību valodas izvēle skolās nav iespējama.

Savā iniciatīvā LAŠOR aicina balsot par skolu tiesībām organizēt mācības mazākumtautības valodā, ja tam ir pietiekams pieprasījums un lēmums pieņemts skolas padomē.

Ziņu lente
0