Krievijas kompānijas atrodas Latvijas uzņēmumu Top-500 augšgalā pēc apgrozījuma apjoma

© Sputnik / Павел Лисицын / Pāriet pie mediju bankasKrievijas minerālvielu ražotājs "Uralkalij"
Krievijas minerālvielu ražotājs Uralkalij - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2015. gadā Latvijā reģistrētais uzņēmums SIA Uralkali Trading kļuva par līderi pēc apgrozījuma.

RĪGA, 17. novembris — Sputnik. Krievija kompāniju meitas uzņēmumi kļuva par lielākajiem Latvijā pēc apgrozījuma, ieņemot Top-500 pirmo un trešo vietu. Reitingā tos  nošķīra Latvijas mazumtirdzniecības tīkls, vēsta avīze Dienas Bizness.

Saskaņā ar pērnā gada rezultātiem Latvijā ir jauns apgrozījuma Top-500 līderis — par to kļuva Krievijas minerālvielu ražotāja "Uralkalij" meitas uzņēmums — SIA Uralkali Trading, kurš tika reģistrēts 2015. gadā un iekļuva reitingā ar augsto rādītāju 1,5 gada laikā. Kompānijas apgrozījums vienā periodā kļuva par bezprecedentu Latvijas mērogā, sastādot gandrīz 1,8 miljardus eiro. Caur "meitu" Latvijā "Uralkalij" eksportē savu produkciju uz citām Eiropas, Āzijas, Āfrikas, Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas valstīm. Pateicoties SIA Uralkali Trading darbības rādītājiem kopējais Top-500 uzņēmumu apgrozījums 2016. gadā palielinājās gandrīz par 2,2%.

Рыбоконсервный завод Kaija/Karavela - Sputnik Latvija
Latvijas pārtikas ražošana gaida viesstrādniekus no Ukrainas un Baltkrievijas

Iepriekšējais nemainīgais topa līderis — SIA Uralchem Trading — 2016. gadā pazeminājās līdz trešajai pozīcijai. SIA Uralchem Trading ietilpst "Uralhim" grupā un ir kompānija, kura specializējas uzņēmumu grupas produkcijas eksporta piegādēs. SIA Uralcehm Trading nodrošina preces iekraušanas darbus ostā un kuģu fraktēšanu. Grupas "Uralhim" uzņēmumi ražo minerālvielas un ķīmisku produkciju: skābes, amonjaku, gāzes, amonija nitrātus un atvasinājumus un c.

Otro vietu reitingā ieņem mazumtirdzniecības tīkls Rimi Latvia.

Top-500 uzņēmumi pērn saglabāja dominējošo lomu Latvijas tautsaimniecībā — viņu apgrozījums pārsniedz pusi no visu valsts uzņēmumu kopējā apgrozījuma, savukārt peļņa — 80% no kopējās peļņas. Kopējais uzņēmumu ienākumu apjoms 2016. gadā palielinājies par 10,6%, kopējie zaudējumi samazinājušies par 37,4%. palielinājies, gan kopējais uzņēmumu darbinieku skaits, gan to vidējais skaits vienā uzņēmumā, kā arī palielinājušies apgrozījuma un ienākumu rādītāji attiecībā pret vienu darbinieku. Nodokļu izteiksmē top-500 uzņēmumi atnesuši valsts budžetam vairāk nekā 2,8 miljardus eiro.    

Ziņu lente
0