Terorisma apkarošana lidostā “Rīga” izmaksās 23 miljonus eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovLidosta Rīga
Lidosta Rīga - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nauda no ES Kohēzijas fonda, kā arī lidostas līdzekļi tiks iztērēti drošības pasākumu attīstībai un gaisa ostas ietekmes mazināšanu uz apkārtējo vidi.

RĪGA, 16. novembris — Sputnik. Saskaņā ar Starptautiskās lidostas "Rīga" pārstāves Lauras Karnītes sacīto, gaisa ostas infrastruktūras attīstībā plānots investēt 23,049 miljonus eiro, vēsta Baltnews.lv.

Karnīte pastāstīja, ka 11 miljonus 564 tūkstošus eiro no nepieciešamās summas lidosta apmaksās ar tās līdzekļiem, 10 miljonus 774 tūkstošus eiro gaisa ostai piešķirs ES Kohēzijas fonds, savukārt pārējo naudu piešķirs citas sabiedrības organizācijas.

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Lidostā "Rīga" turpinās haoss: taksistu strīdos iejaucas policija

Lidostas pārstāve paziņoja, ka, pirmām kārtām, līdzekļi tiks iztērēti drošības apstākļu un pasākumu uzlabošanai: plānots samazināt terorisma draudu riskus un uzlabot nododamās pasažieru bagāžas pārbaudes kvalitāti. Tāpat nauda tiks iztērēta lidostas infrastruktūras energoefektivitātes paaugstināšanai un tās saimnieciskās darbības ietekmes mazināšanai uz apkārtējo vidi.

Pēdējo gadu laikā lidostas "Rīga" attīstībā tika ieguldīti apmēram 150 miljoni eiro. Vairāk nekā 93 miljonus gaisa ostai izmaksāja 2015. gada remonts. Toreiz ar ES Kohēzijas fonda finanšu palīdzību tika pilnībā atjaunots skrejceļš un lidmašīnu perons, tāpat tika savesti kārtībā vecie un uzbūvēti jauni manevru ceļi, tika uzbūvēts jauns ugunsdzēsēju depo un iepirkts mūsdienīgs aprīkojums un transporta līdzekļi uguns dzēšanai.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākā gaisa osta Baltijā. Iepriekš tika ziņots, ka 2017. gada jūlijā lidosta tika iekļauta Eiropas visātrāk augošāko lidostu pieciniekā, apkalpojot vien astoņu mēnešu laikā vairāk nekā četrus miljonus pasažieru, kas ir par 11% vairāk, nekā līdzīgā laika periodā pērn.    

Ziņu lente
0