Lidostā "Rīga" turpinās haoss: taksistu strīdos iejaucas policija

© Sputnik . Оксана ДжаданАэропорт "Рига"
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sūdzību skaits par taksometru pakalpojumiem lidostā "Rīga" palielinās, kaut gan sastrēgumu pie ielidošanas termināla vairāk nav.

RĪGA, 13. novembris – Sputnik. Lidostai "Rīga" izdevies stabilizēt situāciju ar taksometriem pie ielidošanas termināla – sastrēgumi gandrīz netiek novēroti, samazinājies ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu skaits, taču sūdzību skaits par pakalpojumu kvalitāti pieaug, raksta avīze Dienas Bizness.

Saskaņā ar lidostas sabiedrisko attiecību pārstāves Lauras Karnītes sacīto, salīdzinot ar pirmajām nedēļām pēc taksometru caurlaižu sistēmu likvidēšanas, situācija ir uzlabojusies. Lai samazinātu sastrēgumus un CSN skaitu, lidosta iekārtoja taksometriem gaidīšanas zonu blakusesošajās ielās, lai vadītāji varētu gaidīt pasažierus tur, ja stāvvietā pie termināla ir pārāk daudz automašīnu.

Lidosta Rīga - Sputnik Latvija
Jauna galējība: pasažieri nevar sagaidīt taksometru Rīgas lidostā

Taču sūdzību skaits par taksometru pakalpojumiem tikai pieaug, atzīmēja Karnīte. Pēc viņas sacītā, tika novēroti arī konflikti taksistu vidū, pat ar policijas iejaukšanos. Atgādināsim, ka agrāk Starptautiskās lidostas "Rīga" teritorijā savus pakalpojumus varēja piedāvāt tikai tās taksometru kompānijas, kuras atbildēja noteiktām prasībām. Piemēram, to rīcībā bija ne mazāk par 50 vienādas krāsas automobiļiem ar GPS reģistratoriem, kuru datiem bija arī lidostas pieeja. Turklāt lidosta iekasēja 100 tūkstošus eiro gadā par ielaišanu savā teritorijā.

Taču 2013. gadā šo kārtību apstrīdēja tiesā. Taksometru uzņēmuma īpašnieks Valērijs Utjanskis pieprasīja piekļuvi lidostai, jo lidosta ir publiska, nevis privāta telpa. Tiesāšanās turpinājās ilgu laiku, rezultātā Augstākā tiesa piesprieda atvērt pieeju lidostai visiem taksometriem. Tiesas lēmums tika izpildīts tikai septembrī.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka caurlaižu sistēmas likvidēšana taksistiem novedusi ne tikai pie cenu kāpuma, bet arī pie haosa uz ceļa – desmitiem mašīnu metās braukt uz tā saucamo taksometru joslu, radot pie iebraukšanas garu rindu un apgrūtinot satiksmi. Turklāt katrs pārvadātājs tagad uzstāda savas cenas pārvadājumiem, daži no tiem pacēluši cenas vairākas reizes.

Jau tika ziņots, ka no lidostas līdz viesnīcai Radisson Blu Latvija brauciens varēja izmaksāt gandrīz 70 eiro.

Ziņu lente
0