Latvijas pasts izdevis pastmarku par godu Ostapenko

© AFP 2023 / Roslan RahmanТеннисистка Елена Остапенко на церемонии награждения и жеребьевке итогового турнира WTA в Сингапуре
Теннисистка Елена Остапенко на церемонии награждения и жеребьевке итогового турнира WTA в Сингапуре - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sportiste, kura šogad uzvarējusi divos turnīros, viens no kuriem ir Grand Slam, un ieguva prēmiju "Gada progress", kļuvusi par pirmo tenisisti, kurai ticis tāds gods.

RĪGA, 8. novembris – Sputnik. Latvijas Pasts izdevis pastmarku, par godu tenisistei Jeļenai Ostapenko, tiek ziņots kompānijas mājas lapā.

Zīmogošanas ceremonija notiks piektdien, 10. novembrī. Uz markas attēlota Ostapenko, kurai rokās ir Francijas Atklātā tenisa čempionāta kauss, tāpat tiek aprakstītas sportistes 2017. gada uzvaras Roland Garros un turnīrā Seulā. Tāpat izveidota aploksne ar sportistes attēlu. Latvijā pirmo reizi izdeva pastmarku par godu tenisistei. Ostapenko komentē, ka pastmarka ar viņas attēlu ir "unikāls pagodinājums".

© Foto : Latvijas PastsPastmarka par godu Aļonai Ostapenko
Марка, посвященная триумфу теннисистки Елены Остапенко в 2017 году - Sputnik Latvija
Pastmarka par godu Aļonai Ostapenko

Pastmarkas nominālā vērtība ir 1,42 eiro, tirāža sastāda 50 tūkstošus eksemplāru. Aploksnes izdevuma tirāža sastāda 1,5 tūkstošus eksemplāru.

Iepriekš Latvijas Pasts izlaida pastmarkas par godu olimpiskajiem čempioniem: vieglatlētam Igoram Vihrovs (uzvarēja Sidnejā brīvā stila vingrinājumos) un velosipēdistam Mārim Štrombergam (uzvarēja BMX disciplīnā Pekinā un Londonā). Turklāt šis pagodinājums ticis Pekinas Olimpiādes bronzas medaļās ieguvējiem pludmales volejbolā Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmediņam.

Pēc Soču Olimpiādes rezultātiem 2014. gadā savas pastmarkas ieguva sudraba medaļas laureāts skeletonists Martins Dukurs, bobslejisti Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga, kuri arī izcīnīja sudraba medaļu, bronzas laureāti kamaniņbraucēji Andris un Juris Šici, Elīza Tīruma un Mārtiņš Rubenis.

Ziņu lente
0