Vicemērs: Rīgā vairs nebūs trolejbusu

© Sputnik / Sergey MelkonovАндрис Америкс
Андрис Америкс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pateicoties tehnoloģiju progresam, pēc 12 gadiem Rīga pilnībā pāries uz alternatīviem sabiedriskā transporta veidiem, paziņoja vicemērs Andris Ameriks.

RĪGA, 6. novembris – Sputnik. Rīgas vicemērs Andris Ameriks partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) sanāksmē paredzēja pilnīgu trolejbusu izzušanu no galvaspilsētas ielām pēc 12 gadiem, vēsta baltnews.lv

Ameriks pastāstīja par rīcības plānu Rīgai turpmākajiem četriem gadiem, kuru atbalstīja partija. Plāns sastāv no 14 punktiem, kuru vidū ir tramvaju līnijas būvniecība Skanstes ielas rajonā un pakāpeniska pāreja uz ūdeņraža transportu.

Рижская 13 средняя школа - Sputnik Latvija
Ameriks: Rīgas dome nesteigs pildīt Šadurska ieteikumus

Vicemērs atzīmēja, ka jaunais transports jau šobrīd varētu kursēt ar alternatīvu enerģijas avotu palīdzību, tādēļ pēc 12 gadiem novecojušo trolejbusu Rīgā nebūs.

Turklāt viens no plāna galvenajiem punktiem ir mikrorajonu attīstība. Tāpat plānā ir sadaļa par "ērtu un ātru mājupceļu, ceļu uz darbu un uz skolu", saskaņā ar kuru paredzēts turpināt sabiedriskā transporta parka atjaunošanu, savukārt viena no pamatprioritātēm būs ceļu un tiltu remonts.

Iepriekš Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks paziņoja, ka rīdzinieki pirmie pasaulē varēs sākt izmantot ekoloģiski tīru ūdeņraža trolejbusu, jo uz ūdeņraža strādājošie trolejbusi parādīsies uz Rīgas ielām jau šogad: pilsēta saņems desmit trolejbusus, kuriem dīzeļģeneratoru vietā būs ūdeņraža degvielas elements.

Tāpat deputāts atzīmēja, ka Jelgavas ielas trolejbusu parka teritorijā tiek būvēta ūdeņraža degvielas ražošanas stacija un speciāla uzpildes stacija, kas padarīs Rīgas Satiksmi par pasaulē pirmo pilnībā autonomo uzņēmumu, jo tas patstāvīgi ražos degvielu un nodrošinās ar to savu transporta parku.

Ziņu lente
0