Latvija ieguvusi sliktāko vietu Doing business reitingā Baltijas valstu vidū

© Sputnik / Виталий БелоусовPortfelis ar dokumentiem
Portfelis ar dokumentiem - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija kļuva par vienīgo Baltijas republiku, kura pasliktinājusi savas pozīcijas reitingā, kuru sastāda Pasaules Banka.

RĪGA, 1. novembris — Sputnik. Latvija nokritusies par piecām pozīcijām un ieņēma 19. vietu no 190 Doing Business 2018 reitingā.

Kopš 2003. gada reitingu Doing Business gatavo viena no Pasaules Bankas apakšvienībām. Ziņojums pēta regulēšanas normas, kuras sekmē vai traucē biznesa attīstību visā uzņēmējdarbības cikla laikā, tostarp, uzņēmuma izveidošana, biznesa vadīšana, ārējās tirdzniecības īstenošana, nodokļu nomaksa, kā arī investoru tiesību pasargāšanas līmenis.

Ceļš Latvijā - Sputnik Latvija
Latvija nav iekļuvusi pat pirmajā simtniekā pasaules ceļu kvalitātes reitingā

Krievija šogad pacēlusies no 40. vietas uz 35. Krievijas prezidents Vladimirs Putins 2012. gada maija norādēs lika valdībai veikt nepieciešamos pasākumus, kuri būtu paredzēti Krievijas pozīcijas paaugstināšanai Pasaules Bankas reitingā ppēc biznesa vadīšanas nosacījumiem no 120 pozīcijas, kura tika aprēķināta 2011. gadā, līdz 50. 2015. gadā un līdz 20. 2018. gadā.

Pirmo vietu otro gadu pēc kārtas ieņem Jaunzēlande, otrajā vietā atrodas Singapūra, trešajā — Dānija. Valstu desmitniekā ar vislabvēlīgākajiem nosacījumiem uzņēmējdarbības īstenošanai aiz tām seko Dienvidkoreja, Honkonga (Ķīna), ASV, Lielbritānija, Norvēģija, Gruzija un Zviedrija.

Igaunija saglabāja 12. vietu, Lietuva pacēlusies par piecām pozīcijām, no 21. vietas uz 16, Baltkrievija nokritusies no 37. vietas uz 38.

Pēc ziņojuma publicēšanas pērn prezidents Raimonds Vējonis paziņoja, ka Latvijai ir jābūt konkurētspējīgākai nekā Krievijai.

Ziņu lente
0