Nezināmie sacaurumoja Latvijas karogu uz AB dambja Rīgā

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas karogs
Latvijas karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielais Latvijas karogs tika uzstādīts uz AB dambja Rīgā par privātiem līdzekļiem, taču tagad par to atbild pilsētas varas iestādes.

RĪGA, 31. oktobris — Sputnik. Nezināmie, kuri sarīkoja uguņošanu, sacaurumoja lielo Latvijas karogu, kurš tika uzstādīts uz AB dambja. Rīgas varas iestādes bija spiestas noņemt karogu restaurācijai vai nomainīšanai uz jaunu, paziņoja galvaspilsētas vicemērs Andris Ameriks radio Baltkom programmā "Ameriksa balss".

"Rīgai šis lielais karogs tika uzdāvināts. Tas ir 20 reiz 10 metrus liels — izmērā līdz ar nelielu futbola laukumu. Taču, uzstādot šo karogu, mēs sadūrāmies ar problēmu. Apmēram 3-4 dienas atpakaļ tur kāds svinēja kaut kādus svētkus un sarīkoja uguņošanu. Kā šāva, tā arī daļa petaržu trāpīja šajā karogā, tagad tajā ir caurumi. "Latvijas karogs" biedrība noņēma karogu, lai veiktu tā nomaiņu. Šāds karogs maksā 3500 eiro," pastāstīja vicemērs.

Зеркальная карта Латвии - Sputnik Latvija
Latvijas himnai draud briesmas, taču iedzīvotāji izsmej zinātniekus par kļūdu

Pēc šī incidenta Rīgas varas iestādes iecerējušas ieviest atbilstošus noteikumus — karogs būs jānolaiž valsts svētku dienās, kad tiek rīkoti lieli salūti, jo to var aizķert ar petardi, un tas var aizdegties. Tāpat karogs būs jānoceļ stipra vēja gadījumā. Karoga tuvumā aizliegs rīkot uguņošanu, tāpat plānots ieviest videonovērošanu, lai karoga bojājumu gadījumā noteiktu pārkāpējus, atzīmēja Ameriks.

Latvijas karogs uz AB dambja Rīgā tika uzstādīts Latvijas simtgades gaidās ar patriotisma audzināšanas mērķi. Par iniciatīvas autoru kļuva privātkompānija "Latvijas karogs", kuras vadītājs ir Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Rihards Kols (VL-TB/LNNK). Naudu šai dāvanai ziedoja četras personas — Kola tēvs — miljonārs Jānis Kols, kā arī ar celtniecības biznesu saistītie uzņēmēji Māris Martinsons, Armands Garkāns un Juris Kravalis.. kopumā viņi ziedoja 118 tūkstošus eiro.

 

Ziņu lente
0