Čakša: streikojošie ārsti vēlas palikt uzmanības centrā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības ministre Anda Čakša paskaidroja, ka apspriežot Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas uzstādītos jautājumus darba grupā, liekas, ka puses varētu vienoties, taču LĢĀA vienalga turpina izrādīt neapmierinātību.

RĪGA, 31. oktobris — Sputnik. Veselības ministrijas pārrunas ar ģimenes ārstiem iegājuši fāzē, kad diskusija pēc lietas būtības vairs nenotiek, paziņoja vakar Latvijas Televīzijas Rīta Panorāma intervijā veselības ministre Anda Čakša.

Viņa paskaidroja, ka apspriežot Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) uzstādītos jautājumus darba grupā, rodas sajūta, ka puses varētu vienoties, taču vēlāk LĢĀA vienalga pauž neapmierinātību. Kā uzskata ministre, LĢĀA dara visu iespējamo, lai paliktu uzmanības centrā.

Врач за работой - Sputnik Latvija
Ārstu algas Latvijas slimnīcās pieaugs par 80%

Kas attiecas uz elektroniskās veselības aprūpes sistēmu, pret kuras izmantošanu LĢĀA turpina iebilst, notiek aktīvs darbs tās uzlabošanā — speciāla komanda dodas uz reģioniem, noskaidro tehniskas problēmas un cenšas atrast risinājumu katrā individuālā gadījumā, paziņoja Čakša.

Šīs sistēmas ieviešanai bija paredzēts pietiekami ilgs pārejas periods, taču daļa ģimenes ārstu no neizmantoja, šobrīd līgumu par elektronisko veselības aprūpi noslēguši vairāk nekā 40% no ģimenes ārstiem.

Uz jautājumu, ar ko beigsies Veselības ministrijas un LĢĀA nespēja vienoties, Čakša atbildēja: "Piekāpjas tas, kurš ir gudrāks, un vienmēr ir iespēja izvēlēties, kurš tas būs."

Ministre aicināja LĢĀA nemēģināt uzspiest ģimenes ārstiem streiku laikā, ka sākas gripas sezona, jo tas "būtu noziegums attiecībā pret iezīvotājiem".

Kā tika ziņots, LĢĀA un Veselības ministrija nevar vienoties dažādos jautājumos, tādēļ LĢĀA aicināja ģimenes ārstus tupināt tā saucamo lēno streiku, kura laikā pacientu apkalpošana i ierobežota.

Ziņu lente
0