Ziemas dāvanas rīdziniekiem: piecas slidotavas un divas slēpošanas trases

© Sputnik / Sergey MelkonovВ субботу, 3 декабря, в Риге около Дома конгрессов начнал работать общественный каток
В субботу, 3 декабря, в Риге около Дома конгрессов начнал работать общественный каток - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šoziem dažādos Rīgas rajonos strādās vismaz piecas slidotavas un divas jaunas slēpošanas trases, pastāstīja Rīgas pašvaldībā.

RĪGA, 30. oktobris – Sputnik. Rīgas pašvaldība plāno šoziem nodrošināt vismaz piecas slidotavas dažādos pilsētas rajonos un ierīkot vismaz divas jaunas slēpošanas trases, vēsta lsm.lv.

Pašvaldības slidotavas būs atvērtas ziemas atpūtas parkā, kurš atrodas Uzvaras bulvārī, reģionālajos sporta centros "Sarkandaugava" un "Ķengarags" un pie divām mācību iestādēm – Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas un Rīgas 84. vidusskolas.

Augstākā slidotava Eiropā - Sputnik Latvija
Augstākā slidotava Eiropā

Kā paziņoja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta preses dienestā, šogad beidzās līguma termiņš ar uzņēmumiem, kuri sniedza publisko slidotavu pakalpojumus, tādēļ tika izsludināts jauns iepirkumu konkurss. Taču iesniegumu iesniedzis tikai viens pretendents, kurš piedāvāja cenu, kas pārsniedza departamenta finanšu iespējas, un konkurss beidzās bez panākumiem.

Šobrīd pārrunu procedūra turpinās, lai departaments varētu nodrošināt publisko slidotavu darbu ar dabīgo ledu.

Parasti pašvaldības slidotavas sāk savu darbu, kad iestājas auksts laiks. Ieeja ar savām slidām, nūjām, ķiverēm un pārējo ekipējumu ir bezmaksas. Pie visām slidotavām strādā inventāra noma.

Jāpiebilst, ka rīdziniekiem tiks dāvāta iespēja iemēģināt slēpes ne tikai Uzvaras parkā un pie Rīgas 84. vidusskolas, bet arī Anniņmuižas mežā un Lucavsalā.

Saskaņā ar fenologa prognozēm, šī gada ziema būs aukstākā pēdējo piecu gadu laikā. Tās atnākšanu Latvijas iedzīvotāji sāks izjust, sākot jau ar otro novembra pusi, savukārt Ziemassvētkos un Jaunajā gadā temperatūra varētu pazemināties līdz —10…-15 grādiem.

Ziņu lente
0