Latvijas ĀM norūpējusies par nepilsoņu problēmām ar Ēģiptes vīzām

© Foto : pixabayЕгипетские пирамиды
Египетские  пирамиды - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas nepilsoņiem tagad jānoformē vīza pirms došanas uz Ēģipti, nevis lidostā pēc ierašanos, Latvijas ĀM cenšas panākt labvēlīgākus vīzu nosacījumus.

RĪGA, 23. oktobris- Sputnik. Latvijas ārpolitikas resors veic aktīvu dialogu ar Ēģipti, lai panāktu labvēlīgākus vīzu saņemšanas nosacījumus nepilsoņiem, vēsta radio MIX FM 102,7.

Latvijas nepilsoņiem tagad jānoformē vīza pirms došanas uz Ēģipti, nevis lidostā pēc ierašanos. Tā kā Latvijā nav Ēģiptes vēstniecības, ceļotājiem nākas pašiem saņemt vīzas vai vērsties pēc palīdzības tūrisma aģentūrās, kas savukārt iesniegs dokumentus tuvākā diplomātiskā misijā.

Ēģiptes piramīdas - Sputnik Latvija
Atpūta Ēģiptē: nepilsoņiem – dārgāk, pilsoņiem – sagatavoties pārmaiņām

Lai saņemtu vīzu, nepilsoņiem jāsavāc dokumentu pakete, kas ietver aviobiļešu kopijas, uzturēšanās apstiprināšanu, finansiālā stāvokļa apliecinājuma dokumentu, divas fotogrāfijas, pasi, kas ir derīga vismaz sešus mēnešus pēc atgriešanās no Ēģiptes.

Pilsoņa pases turētājiem joprojām ir iespēja noformēt vīzu lidostā.

Latvijas Ārlietu ministrijā uzsver, ka pašlaik notiek aktīvs dialogs ar Ēģipti, lai atvieglotu vīzu saņemšanu Latvijas nepilsoņiem, jo šī valsts Latvijas iedzīvotājiem ir populārs tūrisma virziens.

Ziņu lente
0