Laima Vaikule no jauna pieķerta likumpārkāpumā

© Sputnik / Sergey MelkonovLaima Vaikule
Laima Vaikule - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Laimas Vaikules lapā Instagram publicēts video ieraksts, kurā redzams, kā suņi brīvi pastaigājas pa pludmali Jūrmalā – tas Latvijā ir aizliegts.

RĪGA, 18. oktobris — Sputnik. Aizvakar Laimas Vaikules lapā Instagram parādījās video ieraksts — pludmalē draiskojās divi buldogi. Acīmredzot, tas notiek Latvijā, Jūrmalas brīvdabas muzeja teritorijā, un ierakstā redzami dziedātājas iemīļotie franču buldogi — Bučs un Emija.

Laima Vaikule ir plaši pazīstama ar savu patieso mīlestību pret mājdzīvniekiem, it īpaši suņiem, kuriem velta gandrīz visu savu brīvo laiku. Tomēr modrie lasītāji atzīmēja, ka māksliniece pārkāpusi likumu.

 

Прогулка.

Публикация от Лайма Вайкуле (@laima_vaikule_official) Окт 16 2017 в 7:58 PDT

 

"No 50 līdz 700 eiro soda nauda par pastaigu ar suņiem pludmalē ārpus sezonas," — raksta Nataļja Pētersone.

"Laima pastaigājas tur, kur atļauts staigāt ar suņiem, ja pazīstat Jūrmalu…" — atbildēja lietotājs jora_kz.

"Jūrmalu zinu un ne tikai… pieņemti jauni likumi… tas ir jāzina," — iebilda Nataļja Pētersone.

Suņi-recidīvisti

Atgādināsim, ka arī līdz šim sociālo tīklu lietotāji pieķēruši pazīstamo dziedātāju likumpārkāpumos.

Pirms dažiem gadiem Laima Vaikule savā blogā publicēja fotogrāfijas, kurās redzams, kā viņa pārkāpj sabiedriskās kārtības noteikumus Jūrmalā pastaigājoties ar suņiem pludmalē. Par tādu pārkāpumu 2014. gadā sods sasniedza 70 eiro.

 

#ЭМИБУЧ

Публикация от Лайма Вайкуле (@laima_vaikule_official) Авг 9 2017 в 10:36 PDT

 

 Taču līdz naudas sodiem lieta nenonāca, jo Jūrmalas policija atzina, ka šajā gadījumā būs grūti pierādīt pārkāpēja vainu un ikviens advokāts viegli apstrīdēs sodu? Kā lai pierāda, ka paša pārkāpēja publicētajā fotogrāfijā redzama tieši Jūrmalas pludmale?

Sods līdz 700 eiro

Jaunie noteikumi nosaka, ka Jūrmalas pludmalēs aizliegts ne tikai pastaigāties ar suņiem, bet pat atrasties ar dzīvnieku, ja tas, piemēram, sēž somā.

Par to radio Baltkom ēterā pastāstīja Jūrmalas pašvaldības policijas inspektors-glābējs Sergejs Tišelovičs.

"Par tādu pārkāpumu var saņemt sodu 7-350 eiro apmērā. Atkārtota pārkāpuma gadījumā piespriežam sodu no 15 līdz 700 eiro. Vispār aizliegts uzturēties pludmalē. Tas attiecas arī uz maziem suņiem somās vai rokās. Daudzi uzksata, ka atļauts ārpus sezonas. Nē! Par šo pārkāpumu jebkurā gadījumā draud sods," — viņš paskaidroja.

Ziņu lente
0