Latgaliešus aicina iestāties profesionālajā dienestā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālie bruņoties spēki aicina dienēt jaunajā pastāvīgajā apakšvienībā Latgales teritorijā Daugavpils, Rēzeknes un Preiļu iedzīvotājus.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. Nacionālie bruņotie spēki (NBS) aicina Latgalē dzīvojošos pilsoņus iestāties dienestā jaunajā pastāvīgajā apakšvienībā, tiek ziņots NBS mājaslapā.

2017. gada janvārī Aizsardzības ministrija paziņoja par jaunas pastāvīgās bruņoto spēku apakšvienības izveidošanu Latgalē. Saskaņā ar valdības rīkojumu, šai apakšvienībai ir jābūt izveidotai līdz 2018. gada 30. oktobrim. Tā komplektēšanas darbi joprojām turpinās, taču jau tuvojas beigām.

Jaunā Latgales kontingenta skaits aprobežosies ar 150 cilvēku rotu. Profesionālā dienesta karavīrus plānots izveidot no Daugavpils, Rēzeknes, Preiļu un tuvāko pašvaldību iedzīvotājiem, lai viņi varētu strādāt blakus mājām un "stiprināt sociālo vidi".

Pulkvedis Māris Simsons NBS ziņojumā aicināja Latvijas pilsoņus, kuri pametuši dzimteni darba meklējumos, padomāt par atgriešanos mājās un iestāšanos armijas dienestā.

"Šī ir mūsu kopējā iespēja dzīvot un strādāt Latvijā, stiprinot tās kopējo drošību," — teikts ziņojumā.

Tiem, kas vēlas iestāties armijas dienestā, būs jāiziet galvenais mācību kurss Nacionālo bruņoto spēku skolā Alūksnē. Tur topošos profesionālos karavīrus iemācīs apieties ar ieročiem, kaujas veikšanas tehniku un taktiku, kā arī ar karti un kompasu, pirmās palīdzības sniegšanu, cīņas mākslas, un citus militārus priekšmetus.

Iepriekš tika ziņots, ka Aizsardzības ministrija plāno ieguldīt desmitiem miljonu eiro armijas infrastruktūras attīstībai Latgalē, Vidzemē un Zemgalē. Piemēram, Latgales militārajā infrastruktūrā no 2017. līdz 2019. gadam plānots investēt apmēram 7,5 miljonus eiro.

Ziņu lente
0