Uzņēmējs: Volvo, Audi un Mercedes detaļas tiek ražotas Latvijā

© © Sputnik/ Наталья ПавловаMercedes
Mercedes - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā strādā labi speciālisti, kuri ražo kvalitatīvas detaļas visām vispopulārākajām automašīnu markām, pastāstīja uzņēmējs Vilnis Rantiņš.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. Latviešu speciālisti kvalitatīvi un labi izpilda ārvalstu kompāniju pasūtījumus Volvo, Audi un Mercedes un citu populāru automobiļu marku detaļu un rezerves daļu ražošanā, pastāstīja uzņēmējs, Latvijas Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas padomes priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš radio Baltkom intervijā.

Pēdējā laikā visās lielākajās Latvijas rūpniecības nozarēs tiek novērots ievērojams pieaugums, it sevišķi tas attiecas uz metālapstrādes nozari, kuras ražošanas apmēri palielinājušies par 35%.

"Pasaulē atdzīvojusies automobiļu rūpniecība, savukārt Latvija ražo tiem daudz detaļu, mezglu, rezerves daļu. Tie ir Volvo, Audi, Mercedes un tā tālāk," — pastāstīja Rantiņš. Viņš atzīmēja, ka Latvijas uzņēmumi spēj konkurēt pat ar Āzijas tirgu, pateicoties darba kvalitātei un precīzai prasību izpildei attiecībā uz piegāžu termiņiem, jo automobiļu rūpniecībā bieži vien nepieciešams piegādāt detaļas bez vilcināšanās.

Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Porošenko: Lamborghini un Porsche ražošana nav iespējama bez Ukrainas

Tāpat Rantiņš atzīmēja, ka apstrādes rūpniecība šobrīd izjūt ievērojamu darbaspēka trūkumu. Galvenokārt, pēc uzņēmēju teiktā, ražošanā strādā Latvijas pilsoņi, taču uzņēmumi ir laimīgi piesaistīt darbam arī ārzemniekus, it sevišķi, ja tie ir kvalificēti speciālisti. Rantiņš uzsvēra, ka šāda veida darbs tiek diezgan labi apmaksāts, un šādu darbinieku alga pastāvīgi aug.

Runājot par darbinieku profesionālo kvalifikāciju, uzņēmējs atzīmēja, ka, salīdzinot ar Padomju Savienības laikiem, izglītības kvalitāte Latvijā ir ievērojami nokritusies, un atrast kompetentu darbinieku kļuvis ļoti grūti. Tiesa, pēc Rantiņa domām, šobrīd pastāv daudzums tehnikumu, kuri ir aprīkoti ar jaunākajām iekārtām, kur jauniešiem derētu mācīties, lai pēc tam atrastu sev labi apmaksātu darbu mašīnbūves un metālapstrādes nozarē.

Ziņu lente
0