Ušakovs: domes opozicionāri piesedz spēļu zāļu īpašniekus

© Foto : pixabayAzartspēles
Azartspēles - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes opozīcijas partiju pārstāvji nedod piekrišanu spēļu zāļu slēgšanai, jo ir iesaistīti finanšu darījumos ar to īpašniekiem, uzskata pilsētas mērs.

RĪGA, 7. oktobris — Sputnik. Partiju "Latvijas attīstībai" un "Latvijas reģionu apvienība" priekšsēdētāji, kā arī Rīgas domes opozīcijas deputāti Juris Pūce un Mārtiņš Bondars iestājas pret spēļu zāļu slēgšanu Rīgas centrā, jo paši saņem ienākumus no šo iestāžu pastāvēšanas, paziņoja savā Facebook lapā mērs Nils Ušakovs.

Rīgas mērs Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Ušakovs nosaucis Bondaru par "zagli" un "muļķi"

Viņš apgalvo, ka deputāti pretojas lēmumam, jo ir iesaistīti finanšu darījumos ar spēļu zāļu īpašniekiem. Tādēļ "Saskaņas" partija iniciējusi deputāta Pūces rīcības pārbaudi, kuru būs jāveic Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB).

"Dome balso par spēļu automātu zāļu slēgšanu Rīgas centrā. Domes deputāti Juris Pucē un Mārtiņš Bondars neatbalsta zāļu slēgšanu. Kļūst publiski zināms, ka spēļu automātu zāļu īpašnieki ziedo 10 000 eiro Jura Pūces sievas fondam. KNAB pēc mana kolēģa Alekseja Roslikova iesnieguma sāk pārbaudi. Pēc nedēļas dome atkal balsos par vēl aptuveni 30 spēļu automātu zāļu slēgšanu. Kā balsos deputāti Pūce un Bondars?" — uzrakstīja Ušakovs.

Iepriekš Latvijas reģionu apvienības (LRA) frakcijas un "Latvijas attīstībai" partijas deputāti lūdza vides un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda vērtējumu, vai iespējams atlaist Ušakovu sakarā ar to, ka viņš kļuvis par pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme galvotāju kredīta saņemšanai 4,3 miljonu eiro apmērā.

Toreiz galvaspilsētas mērs paziņoja, ka opozicionāri sadumpojās pret viņu nevis kredīta dēļ, bet gan tādēļ, ka viņš atbalsta spēļu zāļu slēgšanu Rīgā.

Rīgas mērs Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Juta Strīķe atklājusi gadsimta noziegumu – Ušakovs gaida tiesas pavēsti

Septembrī Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komiteja atbalstīja 9 spēļu zāļu slēgšanu Rīgas centrā, savukārt ceturtdien, 5. oktobrī, vēl 33 spēļu zālēm ir jāpazūd no Rīgas vēsturiskā centra, tā aizsardzības zonas, kā arī no jauktās apbūves zonas. Izņēmumus sastādīs četru un pieczvaigžņu viesnīcas. Tādējādi, šobrīd aizliegums stāsies spēkā 42 spēļu zālēm šajās teritorijās. Ar azartspēļu organizēšanu nodarbojas septiņi komersanti.

Domes juridiskajai pārvaldei tika norīkots sagatavot izsniegto atļauju atcelšanas projektu spēļu zāļu atvēršanai un azartspēļu organizēšanai Rīgas vēsturiskajā centrā jau 2017. gada 24. februārī.

Pēc Rīgas domes deputāta Daiņa Turlaja teiktā, pēdējo astoņu gadu laikā netika izsniegta neviena atļauja spēļu zāles ierīkošanai galvaspilsētas administratīvajā teritorijā.

Plānots slēgt spēļu zāles Raiņa bulvārī 15, Elizabetes ielā 61, Matīsa ielā 43, Mastu ielā 1, Aleksandra Čaka ielā 72, Pērnavas ielā 11, Krišjāņa Valdemāra ielā 79/81, Prāgas ielā 1, Cēsu ielā 43, Senču ielā 2, Kuģu ielā 22, Ģertrūdes ielā 81, Brīvības ielā 48/50, Brīvības ielā 88, Dzirnavu ielā 96, Meistaru ielā 10, Marijas ielā 2, Rūpniecības ielā52, Tērbatas ielā 74a, Aleksandra Čaka ielā 52, Ernsta Birznieka-Upīša ielā 5/7, Brīvības ielā 96, Dzirnavu ielā 31, Grēcinieku ielā 1, Dzirnavu ielā 59, Ģertrūdes ielā 46, Aleksandra Čaka ielā 32, Raiņa bulvārī 31, Marijas ielā 15, Brīvības ielā 60, Aspazijas bulvārī 30, Aleksandra Čaka ielā 67/69 un Elizabetes ielā 22.

Ziņu lente
0