Latvijas iedzīvotāju attieksme pret Krieviju ir uzlabojusies

© Sputnik / Alexey TikhomirovLatvijas un Krievijas karogi
Latvijas un Krievijas karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju, kuri tika aptaujāti SKDS pētījuma ietvaros paziņojuši, ka viņu attieksme pret Krieviju ir pozitīva.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Latvijas iedzīvotāju viedoklis par Krieviju šogad ir manāmi uzlabojies, liecina sabiedriskās domas pēdījumu centra SKDS aptaujas rezultāti. Datus publicējis kompānijas vadītājs Arnis Kaktiņš savā lapā Twitter.

​Respondentiem tika uzdots jautājums: "Vai jūsu viedoklis par Krieviju ir ļoti pozitīvs, drīzāk pozitīvs, drīzāk negatīvs vai ļoti negatīvs?"

Rīgas Brīvosta - Sputnik Latvija
Latvija ir sapratusi, ka Krievija pilda solījumus samazināt tranzītu

47% aptaujāto atzina, ka viņu viedoklis par Krieviju ir positīvs — tas ir augstākais rādītājs pēdējo četru gadu laikā. Salīdzinājumā ar 2016. gadu par sešiem procentpunktiem ir pieaudzis Latvijas iedzīvotāju skaits, kuru viedoklis par Krieviju ir labvēlīgs. 2010. gadā pozitīvs viedoklis par Krieviju bija 64% Latvijas iedzīvotāju.

Pretēju viedokli šogad pauduši 38% respondentu — par četriem procentpunktiem mazāk nekā pērn. Sliktākā attieksme pret Krieviju Latvijas iedzīvotāju vidū tika konstatēta 2015. gadā, kad austrumu kaimiņu negatīvi novērtēja 46% Latvijas iedzīvotāju.

Noteiktu atbildi uz jautajumu nevarēja sniegt 15%. aptaujā piedalījās aptuveni tūkstotis Latvijas iedzīvotāju.

Attieksme pret ES un ASV

Latvijas iedzīvotāju viedoklis par ES un ASV mainījies vien nenozīmīgi, turklāt uz labo pusi.

Aptaujas rezultāti liecina, ka pozitīvu viedokli par Eiropas Savienību paudis 61% respondentu, bet gadu iepriekš šis rādītājs sasniedzis 60%. Negatīvs viedoklis par ES ir 26% aptaujāto — salīdzinājumā ar 2916. gadu šis rādītājs samazinājies par vienu procentpunktu.

Pozitīvu attieksmi pret ASV pauduši 46% Latvijas iedzīvotāju,, negatīvu — 35%. Pērn šie rādītāji atbilstoši sastādīja 45% un 40%.

Ziņu lente
0