Taksometru vadītāji uzskrūvē cenas Rīgas lidostā – līdz centram par 67 eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovАэропорт "Рига"
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Septembrī tika likvidēta caurlaižu sistēma Rīgas lidostā, kura ierobežoja taksometru pieeju, līdz tam pasažierus apkalpoja tikai divas taksometru kompānijas.

RĪGA, 29. septembris – Sputnik. Taksometru caurlaižu sistēmas likvidēšana un ceļa aizšķērsošanas barjeras demontāža Rīgas lidostā novedusi pie cenu kāpuma – iepriekš divu lidostā strādājošo kompāniju vietā parādījās daudz jaunu pārvadātāju, katrs no tiem prasa savu cenu, vēsta LTV.

"Maksimālā summa bijusi 67 eiro no lidostas uz viesnīcu "Latvija". To pateica lidostas darbinieki. Tūristi arī (..). Mēs vedam viņus atpakaļ no viesnīcām un viņi arī brīnās, kāpēc prasa 13, 14 eiro, bet uz turieni viņi aizbrauca par 25 eiro," stāsta Baltic Taxi vadītājs Jānis.

Lidosta jau sākusi saņemt neapmierināto tūristu sūdzības. Taču nav iespējams identificēt taksistus, kuri uzskrūvē cenas, jo pakalpojumu var sniegt jebkurš, kam Mārupes pašvaldība izsniegusi licenci.

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Bez caurlaidēm un ceļa aizliegšanas barjerām: taksometri izveidojuši haosu Rīgas lidostā

"Kad šajā zonā bija caurlaižu režīms, mēs varējām identificēt katru taksometru un šoferi. Saņemot sūdzību, varējām konstatēt, kurš taksometrs, šoferis ir pieļāvis kaut kādu pārkāpumu, kļūdu vai nepilnību. Varējām uzreiz par to ziņot uzņēmuma vadītājam un attiecīgi norādīt, lai šādi gadījumi vairs neatkārtotos. Tagad mums šāda mehānisma diemžēl vairs nav. Šeit var sniegt pakalpojumus jebkurš taksometrs, un mēs viņus nevaram izkontrolēt,"- paziņojusi lidostas "Rīga" pārstāve Laura Karnīte.

Atgādināsim, ka agrāk Starptautiskās lidostas "Rīga" teritorijā savus pakalpojumus varēja piedāvāt tikai tās taksometru kompānijas, kuras atbildēja noteiktām prasībām. Piemēram, to rīcībā bija ne mazāk par 50 vienādas krāsas automobiļiem ar GPS reģistratoriem, kuru datiem bija arī lidostas pieeja. Turklāt lidosta iekasēja 100 tūkstošus eiro gadā par ielaišanu savā teritorijā. Līdz šim savus pakalpojumus lidostā piedāvāja tikai divas kompānijas — Baltic Taxi, kura tika izveidota 2009. gadā kā aviokompānijas airBaltic partneris, un Rīgas Taksometru parks.

Такси - Sputnik Latvija
Latvijas autovadītājiem atļāvuši piestrādāt

Tagad iebraukšanas lidostas teritorijā arī citu taksometru mašīnām nav ierobežota.

Taču 2013. gadā šo kārtību apstrīdēja tiesā. Taksometru uzņēmuma īpašnieks Valērijs Utjanskis pieprasīja piekļuvi lidostai, jo lidosta ir publiska, nevis privāta telpa. Tiesāšanās turpinājās ilgu laiku, rezultātā Augstākā tiesa piesprieda atvērt pieeju lidostai visiem taksometriem.

Tiesas lēmums tika izpildīts tikai septembrī.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka caurlaižu sistēmas likvidēšana taksistiem novedusi ne tikai pie cenu kāpuma, bet arī pie haosa uz ceļa – desmitiem mašīnu metās braukt uz tā saucamo taksometru joslu, radot pie iebraukšanas garu rindu un apgrūtinot satiksmi.

Ziņu lente
0