Kučinskis: valdības stabilitāte ir svarīgāka nekā nepilsoņu statuss

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas premjerministrs Māris Kučinskis
Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjerministrs Māris Kučinskis nedomā, ka jautājums par pilsonības piešķiršanu visiem bērniem varētu apdraudēt nacionālo drošību, taču nākamā gada budžets ir svarīgāks.

RĪGA, 26. septembris — Sputnik. Prezidenta Raimonda Vējoņa iniciatīva par atteikšanos no nepilsoņa statusa piešķiršanas nepilsoņu bērniem tika noraidīta valdības stabilitātes dēļ, paziņoja premjerministrs Māris Kučinskis LTV intervijā.

Kučinskis teica, ka katram jautājumam ir "savs laiks un lēmums". Šobrīd svarīgs ir nākamā gada budžets, veselības nozares regulēšana un nodokļu politika.

"Tādēļ mēs izvairāmies no jautājumiem, kuri varētu apdraudēt valdības stabilitāti un spēju pieņemt budžetu. Šobrīd tas ir prioritārais uzdevums, kam nepieciešama stipra valdība," — teica premjers.

Viņš neslēpa, ka lēmums noraidīt prezidenta iniciatīvu bija saistīts ar koalīcijas stabilitāti.

"Nedomāju, ka tas var apdraudēt nacionālo drošību, taču pilsonības un integrācijas jautājumi ir jutīgi."

Голосование в сейме Латвии - Sputnik Latvija
Latvijas Saeima nobalsoja pret nepilsoņa statusa atcelšanu bērniem

Pēc Nacionālā bloka iniciatīvas, šis jautājums tika apspriests valdošās koalīcijas partiju sēdē.

"Mēs atgādinām, ka koalīcijas līgumā noteikts jautājumu loks, kuros ir jānonāk pie vienprātības, lai varētu tos virzīt tālāk. Pilsoņu loka paplašināšana ir viens no šiem jautājumiem," — teica žurnālistiem Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Cits Nacionālā bloka līderis, Gaidis Bērziņš paziņoja, ka Vējoņa iniciatīvas dēļ valdība nekritīs. Viņš atzina, ka tas var negatīvi ietekmēt valdības stabilitāti, taču ne līdz tādai pakāpei, lai tā sabruktu. Situāciju var atrisināt, un Nacionālajai apvienībai nav mērķa pamest koalīciju, uzskata Bērziņš.

Kučinskis paziņoja, ka, ņemot vērā Nacionālā bloka pozīciju, jautājums par nepilsoņu bērnu statusu nav apspriežams. No prezidenta iniciatīvas vērtēšanas pēc tās būtības viņš atturējās.

"Valdība ir stabila, un negribētos sākt diskusijas, kuras varētu ietekmēt tās stabilitāti," — teica premjers.

Ziņu lente
0