Jekabpils autoosta netiks nojaukta Lidl celtniecības dēļ

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jēkabpilī parādīsies Lidl supermārkets, taču pilsētas dome atteikusies tā dēļ pārcelt uz citu vietu jauno autoostu.

RĪGA, 15. septembris — Sputnik. Vācu supermārketu tīkls Lidl noteikti parādīsies Jēkabpilī, taču tā dēļ pilsētas autoosta netiks pārnesta, vēsta Jēkabpils portāls radio1.lv.

Jēkabpils domes Attīstības un tautsaimniecības komiteja saņēma viena no zemesgabalu īpašnieka vēstuli ar lūgumu izskatīt jautājumu par autoostas nojaukšanu uz pašvaldībai piederošās zemes, lai tās vietā ierīkotu plānotā supermārketa Lidl autostāvvietu.

Vācu lielveikalu tīkla Lidl veikala ārējais noformējums - Sputnik Latvija
Lidl oficiāli apstiprinājis savu ienākšanu Latvijas tirgū

Deputāti noraidīja priekšlikumu, jo autoosta ir samērā jauna celtne, kura, starp citu, saņēmusi apbalvojumus un atrodas labā tehniskā stāvoklī.

Komitejas priekšsēdētājs Aigars Nitišs paziņoja, ka supermārkets Lidl tiks uzbūvēts pilsētā jebkurā gadījumā un teritorija tam esot. Tāpat viņš izteica priekšlikumu, ka būvniecībai varētu izmantot zemesgabalu, kurā pirms krīzes tika plānots uzbūvēt veikalu K-Rauta, tā kā kompānija Kesko Senukai, kura pārņēma šī tīkla pārvaldi, negrasās būvēt Jēkabpilī tik lielu veikalu.

Latvijas Pārtikas produktu tirgotāju asociācijas direktors Noris Krūzītis iepriekš izteica uzskatu, ka Lidl ienāks Latvijas tirgū, visticamāk, ar desmit veikaliem vienlaicīgi. Par to liecina tīkla pasaules prakse, tostarp, Lietuvā: pērn Lidl atvēra valstī 15 veikalus desmit lielākajās pilsētās.

Ziņu lente
0