Ieradums zagt: policija aizturējusi jaunieti 121 reizi

© Fotolia / Joshua ResnickViskijs
Viskijs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā par viskija pudeles zādzību tika aizturēts sīko zādzību rekordists – uz sešpadsmitgadīgā puiša rēķina izrādījās vairāk kā simts likumpārkāpumu.

RĪGA, 13. septembris — Sputnik, Jeļena Kirillova. Pirmdien policijas darbinieki aizturēja 16 gadus vecu zēnu par zādzību tirdzniecības centrā, Čiekurkalnā.

Kā izrādījies, jaunietis mēģināja iznest no veikala litru viskija, taču "aizmāršīgo" pircēju uzreiz pamanīja apsargs un pēc pārbaudes atrada neapmaksātu alkohola pudeli. Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri nogādāja nelaimīgo zaglēnu policijas dežūrdaļā.

Tur arī tika noskaidrots, ka 16 gadus jaunais zēns ir īsts likumpārkāpumu rekordists un nonācis policijā nu jau 121 reizi! Cik reizes viņš aizturēts tieši par zādzību, netiek ziņots, taču zināms, ka kriminālā biogrāfija jaunietim ir visai bagāta un policijā viņš pabijis pat par narkotisko vielu lietošanu.

Lielveikals. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rīgā aizturēta zagle: viņa aizmigusi alkoholisko dzērienu nodaļā

Kārtējās nopratināšanas gaitā policijā zaglēns atzinās vēl vienā zādzībā, ko pastrādājis dienu iepriekš citā veikalā. No turienes viņš iznesis 0,7 l viskija pudeli.

Šobrīd tiek risināts jautājums par soda mēra piespriešanu attiecībā pret likumpārkāpēju. Taču sociālo tīklu lietotājus jau ne pa jokam sadusmojis tas, ka jaunietis vēl joprojām atrodas brīvībā.

"121. reizi? Tas ir joks, vai kā? Kas būtu nepieciešams, lai sakārtotu lietas un šīs drazas saņemtu pienācīgu sodu?" — uzrakstīja komentētājs vārdā Mārtiņš Krūze.

Taču citi ātri atrada skaidrojumu šāda veida fenomenam. "Zog uz mazām summām… Tādam vajag pāris reizes iesist pa purnu. Starp citu, tā ir 121. reize, kad viņš pieķerts, un cik tad reižu nepieķēra…" — atzīmēja cits komentētājs.

  

Ziņu lente
0