Liepājas lidosta nedosies ziemas brīvlaikā

© Foto : en.wikipedia / MorefunLiepājas lidosta
Liepājas lidosta - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Regulārie reisi no Liepājas uz Rīgu un atpakaļ varētu turpināties arī pēc 27. oktobra – Liepājas lidosta ir sertificēta darbam ziemas periodā, savukārt kompānija airBaltic neizslēdz iespēju turpināt lidojumus ziemā.

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. Liepājas lidosta varētu turpināt darbu arī ziemā, raksta liepajniekiem.lv.

Kopš 2014. gada slēgtā Liepājas lidosta pērnā gada rudenī saņēma Eiropas savienības sertifikātu lidojumiem vasaras periodā, lai pieņemtu lidojumus cauru gadu, toreiz lidostai nepietika darbinieku.

Улдис Аугулис - Sputnik Latvija
Ministrs: reisa Rīga-Liepāja popularitāte pārspējusi cerības

Pirmais reiss uz Rīgu no atjaunotās lidostas izlidoja šī gada maijā, un, kā pastāstīja satiksmes ministrs Uldis Augulis, šis maršruts uzreiz kļuva populārs Latvijas pasažieru vidū.

Tikai gaidīts, ka lidojumi tiks pārtraukti 27. oktobrī. Augustā Civilās aviācijas aģentūra izsniedza apstiprinājumu par sertifikāta izmaiņām un ekspluatācijas nosacījumiem, kuri ļauj turpmāk izmantot Liepājas lidostu visa gada garumā.

Taču darbu turpināšana ziemā ir atkarīga ne tikai no sertifikāta, bet arī no kompānijas airBaltic. Un aviokompānijas pārstāve Alise Briede paziņoja avīzei "Kurzemes vārds", ka airBaltic izskata iespēju lidojumu turpināšanai ziemas sezonā.

SIA "Aviosabiedrība Liepāja" valdes loceklis Agris Sprūde uzskata, ka šovasar veiktie lidojumi un pasažieru skaits kalpo par labu pamatu avioreisu turpināšanai. Pirmajā sezonā, kurš sekoja pēc ilgstoša pārtraukuma, aviobiļetes tiek izpirktas aptuveni par 60%, un viņš to uzskata par labu rādītāju.

Bombardier CS300, airBaltic. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Gauss: airBaltic stratēģiskā situācija ir stabila, pienācis laiks meklēt investoru

Liepāja domes priekšsēdētāja vietnieks tūrisma un investīcijas jautājumos Ģirts Kronbergs paziņoja par jauniem ambicioziem plāniem — viņš nolēmis panākt, lai uz Liepāju sāktu lidot arī Baltkrievijas aviokompānija, iknedēļā izpildot vienu vai divus čarterreisus no Minskas.

Atzīmēsim, ka lidosta Liepājā kļuvusi par vienīgo Latvijas reģionālo lidostu, kurai sniegta "otrā dzimšana" — Daugavpils un Ventspils lidostu stāvoklis neļauj tajās veikt regulārus reisus.

Ziņu lente
0