Rīgā trūkst latviešu valodas skolotāju

© Sputnik / Артем Житенев / Pāriet pie mediju bankasУрок в школе. Архивное фото
Урок в школе. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairākas skolas Rīgā līdz mācību gada sākumam nav atradušas latviešu valodas skolotājus. Citviet Latvijā tiek meklēti bioloģijas un matemātikas skolotāji, savukārt angļu valodas pasniedzēju deficīts jūtams visā valstī.

RĪGA, 1. septembris – Sputnik. Jaunā mācību gada priekšvakarā astoņās pašvaldībās Latvijā trūkst pedagogu, informēja Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD).

Rīgā lielākais vakanču skaits norādīts pirmskolas izglītības iestādēs, pietrūkst vairāk nekā 40 latviešu un vairāk nekā 30 angļu valodas skolotāju.

Bērns vācu valodas nodarbībā skolā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvieši nevēlas sūtīt bērnus skolā no sešu gadu vecuma

Ārpus Rīgas trūkst mājturības un tehnoloģijas skolotāju, pirmskolas audzinātāju, bioloģijas, angļu valodas un matemātikas skolotāju, sociālo pedagogu un psihologu. Taču lielākajā daļā (94%) Latvijas pašvaldību pilns pedagogu sastāvs ir nokomplektēts.

Lielākā daļa skolu gatavas jaunajam mācību gadam: 89% pašvaldību ir informējušas, ka celtniecības un remonta darbi mācību iestādēs ir pabeigti vai noslēgsies tuvāko dienu laikā. Līdz 2018. gada sākumam skolu remonts turpināsies 11% pašvaldību.

Pirms mācību gada sākuma reģistrētas un darbu sākušas piecas jaunas izglītības iestādes: divi bērnudārzi, viena interešu izglītības iestāde, Rīgas 1. Privātā tālmācības vidusskola un privātā mūzikas skola Patnis. 10 pamatskolas ir reorganizētas un kļuvušas par sākumskolām, sešas vidusskolas pārvērtušās par pamatskolām.

Ziņu lente
0