It kā būtu pārcēlies laikā: latvietis cīnās Doņeckas zemessargu pusē

© Sputnik / facebook / Ints GersmanisTalsu iedzīvotājs Ints Geršmanis
Talsu iedzīvotājs Ints Geršmanis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bruņotajā konfliktā Ukrainā piedalās Talsu iedzīvotājs Ints Geršmanis – viņš tur atrodas kopš 2015. gada jūnija. Uz Doņecku viņu aizvesda nostalģija par padomju laikiem.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Informāciju par latvieti, kurš aizbraucis uz Doņecku, noskaidroja telekanāla TV3 pārraide Nekā personīga.

Raidījums sagatavoja dokumentālu filmu "Revolūcijas eksports". Tās pamatā latviešu žurnālista Kārļa Lesiņa tikšanās ar vairākiem cilvēkiem, kuri apsūdzēti par nelikumīgu piedalīšanos bruņotajā konfliktā Ukrainā.

Флаги ДНР - Sputnik Latvija
Donbass izlēmis dibināt Mazkrieviju, bet Porošenko vēlas atgūt Krimu

Piemēram, žurnālists tikās ar 1973. gadā dzimušo talsinieku Intu Geršmani. Video ierakstā viņš tērpies karavīra formā un uz jautājumiem atbild latviski.

Ints pastāstīja, ka Ukrainā ieradies ar mērķi aizsargāt tautas gribu. Viņš atzina, ka skumst pēc padomju laikiem un pēc ierašanās Ukrainā juties tā, it kā būtu pārcēlies laikā. Pēc viņa domām, tolaik cilvēki bija saliedētāki. Savukārt Latvijā vienam pašam tagad izdzīvot ir neiespējami — paši zināt, kādas tur ir algas. Un nedod Dievs saslimt vai nokļūt kredītu jūgā.

"Tad es domāju varbūt labāk atbraukt uz šejieni. Te vismaz no sākuma sākt. Laba dzīve. Ja gadījumā kaut kas notiks, notiks. Labāk te kā brīvs cilvēks," — viņš izteicās. Viņs uzskata sevi par Doņeckas Republikas pilsoni, ko apstiprina arī viņam izsniegtā pase.

Līdz šim publiski minēti vairāki cilvēki, kuri apsūdzēti par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Ukrainā — Beness Aijo, Vjačeslavs Visockis, Valentīns Miļutins, Grigorijs Kosņikovskis un Anatolijs Matjukovskis. 2015. gadā tika publicēta informācija, ka Donbasā gājis bojā Rodions Kušnirs, kurš sociālajos tīklos pazīstams kā Deniss Morozovs.

Par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Austrumukrainā apsūdzēts arī daugavpilietis Artjoms Skripņiks, tomēr tiesa šogad 4.augustā viņu attaisnoja.    

Ziņu lente
0