Atmetiet smēķēšanu, hipsteri: Vegānfest sanaidoja veselīgas dzīves cienītājus

© GH Cheng / SmokeMeitene ar cigareti
Meitene ar cigareti - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmajām Latvijas vegānfestivālam izrādījies negaidīts turpinājums – kāda apmeklētāja apsūdzējusi dabas aizstāvjus pārmērīgā smēķēšanā.

RĪGA, 30. augusts — Sputnik. Aizvadītājā nedēļas nogalē Rīgā norisinājies pirmais vegānfestivāls. Pasākums tika aktīvi reklamēts sociālajos tiklos un vietējos portālos ilgi pirms plānotam datumam.

26. augustā K.K. fon Stricka villā norisinājās pirmais "Vegānfests". Festivāls pulcējis daudz veģetāriešu, vegānu, cilvēku, kuriem patīk eksperimentēt ar augu pārtīku un vienkāršu interesentu.

 

 

Svētku ietvaros norisinājās intelektuālās spēles, izglītojošas lekcijas, talantīgu pavāru meistarklases un gadatirgus, bet pasākuma apmeklētāju vidū bija arī slavens Latvijas pavārs un uzņēmējs Mārtiņš Rītiņš.

 

 

Tomēr "Vegānfest", ko organizējusi Latvijā plaši pazīstama dzīvnieku aizsardzības organizācija Dzīvnieku brīvība, pēc visa spriežot, nebija pa prātam visiem.

Piemēram, Zane Bratuškina savā Twitter publicēja ierakstu ar nosaukumu "Mani divi centi Vegānfesta kontekstā":

​Vārdu sākot, Vegānfestā bija aizliegts ienest alkoholiskos dzērienus, kā arī smēķēt. Vismaz par to tika rakstīts pasākuma reklāmā. Taču smēķēšanas un veģetārisma tēma ieguvusi negaidītu atsaucību Twitter lietotāju vidū.

Kāds teica, ka pusotras stundas laikā pasākumā nebija manījis nevienu smēķētāju, citi bija sašutuši par to, ka veģetāriešiem vārdi bieži nesakrīt ar darbiem, bet citi apgalvoja, ka jābeidz izdomāt vegāna kodeksu.

​Diskusija par to, vai ir ētiski smēķēt veģetāriešiem, pārvērusies par vispārēju smēķēšanas ierobežošanas apspriešanu. Atcerējās arī Rīgas mēru Nilu Ušakovu. 

Ziņu lente
0