Politika

Ušakovs nosaucis Bondaru par "zagli" un "muļķi"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mērs Nils Ušakovs paziņojis, ka negrasās atvainoties deputātam Mārtiņam Bondaram par to, ka nosauca viņu par "zagli" Rīgas domes sēdes laikā.

RĪGA, 29. augusts — Sputnik. Atbildot uz lūgumu atvainoties Rīgas domes deputātam Mārtiņam Bondaram, Rīgas mērs Nils Ušakovs nosauca viņu ne tikai par "zagli", bet arī par "muļķi".

Ušakovs savā Facebook lapā norādījis, ka saņēmis vēstuli no partijas "Latvijas attīstībai" priekšsēdētāja Jura Pūces, ar aicinājumu atvainoties Mārtiņam Bondaram, ko mērs apvainojis, Rīgas domes sēdē 17. augustā, nosaucot viņu par "zagli no Krājbanka".

Atbildē Ušakovs sacīja, ka neatteicās no saviem vārdiem un turpina uzskatīt Bondaru par zagli.

Viņaprāt, Pūce jūtas apvainots, jo Bondars "ievelkot" viņu Rīgas domē. Bet tagad, saskaņā ar Rīgas mēra teikto, opozīcijas partijas vadītāja turpmākais politiskais liktenis atkarīgs no tā, vai Bondaru atzīs par vainīgu zaudējumu nodarīšanā Krājbankai.

Maŗtiņš Bondars - Sputnik Latvija
Protests: Mārtiņš Bondars atkāpjas

Rīgas mērs arī sacīja, ka viņa pozīciju atbalsta arī Latvijas Republikas Augstākās tiesas lēmums, kurā tika atzīts, ka Bondars ar savu darbību sekmējis un nodrošinājis Latvijas Krājbankas līdzekļu nelikumīgu aizpludināšanu un zaudējumu radīšanu bankai. "Tautā šādu rīcību sauc par zagšanu," — sacīja Ušakovs.

Viņš piebilda, ka viņam ir tiesības saukt Bondaru par "nekompetentu muļķi ", jo politiķa aizstāvība Krājbankas lietā, balstās tieši uz to, "ka viņš ir nevis zaglis, bet muļķis, kurš nesaprata ko dara".

2011. gada beigās Latvijas Krājbankā, kuras valdes loceklis tostarp bija Mārtiņš Bondars, tika konstatēts iztrūkums 142 miljonu eiro apmērā, bet tā paša gada 23. decembrī Rīgas apgabaltiesa pasludinājusi kredītiestādi par maksātnespējīgu. Ņemot vērā iztrūkuma faktu, Finanšu un kapitāla tirgus komisija pieņēmusi lēmumu apturēt bankas darbību.

2015. gadā Latvijas Krājbankas maksātnespējas administrators — KPMG Baltics iesniedza tiesā prasību pret bankas bijušajiem valdes locekļiem par zaudējumu piedziņu, kas rādījusies bankai līdz maksātnespējas procesa sākuma.

2017. gada jūnija beigās Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pieņēma lēmumu par piecpadsmit miljonu eiro piedzīšanu no septiņiem bijušajiem Latvijas Krājbankas valdes locekļiem, tostarp no Bondara.    

Ziņu lente
0