Finanšu ministrija vēlas apvienot visus nodokļu apmaksas kontus vienā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Ministru Kabinets apstiprinās Finanšu ministrijas iniciatīvu, tad visi nodokļi nonāks vienotā budžeta kontā.

RĪGA, 27.augusts — Sputnik. Ministru Kabinetā iesniegti likuma grozījumi par nodokļiem un nodevām, saskaņā ar kuriem nodokļus paredzēts pārskaitīt vienotā nodokļu nomaksas budžeta kontā, raksta mixnews.lv.

Tādējādi Latvijas Finanšu ministrija plāno samazināt nodokļu maksātāju administratīvo slodzi.

Pensionāri, nauda - Sputnik Latvija
Tikai 22% valsts iedzīvotāju uzskata Latvijas ekonomikas stāvokli par labu

Šobrīd nodokļi tiek pārskaitīti uz 49 dažādiem budžeta kontiem, kam būtu jānodrošina naudas plūsmas caurredzamība. Taču, pēc Finanšu ministrijas viedokļa, tik liels kontu skaits rada problēmas nodokļu maksātājiem un iestādēm, kuras nodarbojas ar nodokļu administrēšanu.

Ienākošie maksājumi vienotā kontā tiks sadalīti konkrētos budžeta ienākumos pēc FIFO metodes (no angļu val. First In, First Out). Tas nozīmē, ka pirmie nonāks maksājumi, kuriem nodokļu deklarācijas iesniegšanas termiņš beigsies agrāk.

Turklāt likuma grozījumi paredz, ka regulāri maksājamie nodokļi un nodeva par uzņēmējdarbības risku jāieskaita budžetā ne vēlāk kā līdz atskaites mēneša 23.datumam.

Saskaņā ar socioloģiskā centra SKDS jūlijā veikto aptauju, vairums Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka nodokļi valstī ir pārāk augsti. Vērtējot nodokļu slogu, 88% respondentu paziņoja, ka tas ir augsts vai pārāk augsts, un tikai 7% aptaujāto uzskata to par adekvātu.

Ziņu lente
0