Krievijas žurnāliste par Latviju: klusi un nabadzīgi

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasVecrīgas jumti. Foto no arhīva
Vecrīgas jumti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Latvija: tīri, skaisti, nabadzīgi un pavisam maz cilvēku" – publikāciju ar šādu virsrakstu publicējusi žurnāliste no Sanktpēterburgas Anastasija Mironova pēc viesošanās Latvijā.

RĪGA, 27.augusts — Sputnik. Krievijas žurnāliste savā Facebook lapā stāsta par to, ka latviešu pilsētās absolūti nav ļaužu.

"Pastaigājoties pa pilsētu, stundas laikā vari nevienu nesastapt. Pilsētās ir tikai pensionāri un bērni," — raksta Mironova.

Viņa salīdzina Latviju ar miegaino Laosu un pat ar Sudānu.

"Vēl es atceros Sudānas pilsētas, kad tur ierodas humanitārā misija. Visi skrien to apsveikt, un ielas paliek tukšas. Tā arī Latvijā…," — ir pārsteigta žurnāliste.

Tomēr Latviju viņa uzskata par Eiropas valsti, lai arī tiesību saukties par Rietumeiropas pilsētu Rīgai nav.

"Taču Rīga nav Eiropa. Rīga ir kā Krievija. Sastrēgumi, ielu reklāmas, veci autobusi, ir pat maršruta taksometri. Daudz vecu ēku, kas pamestas bez remonta. Pilsētas centrālajā parkā ir padomju betona kvadrātveidīgās plāksnes…," — stāsta autore.

Noslēgumā Mironova raksta, ka "Latvija ir burvīga valsts pensionāru dzīvei vecumdienās".

Bijušais Latvijas premjers Vilis Krištopāns - Sputnik Latvija
Bijušais Latvijas premjers: situācija valstī ir šausmīga

Šajā klusajā valstī gandrīz nemaz nerunā krieviski, atzīmē žurnāliste, vienīgais izņēmums — tā pati Rīga, ko viņa dēvē par "vietu bagātajiem krievu emigrantiem".

Atgādināsim, ka martā sociālajos tīklos aktīvi tika apspriesta tās pašas autores raksts par Igauniju, kurā viņa stāstīja par krievvalodīgo iedzīvotāju tiesībām Tallinā un kritizēja Igaunijā dzīvojošo krievvalodīgo iedzīvotāju ārējo izskatu.

Mironova atzīmēja, ka krieviem Igaunijā ir slikta āda, poras, zobi, ārējais izskats kopumā, kā arī drēbes (it sevišķi cepures), mašīnas, ēdiens un darba vietas. Labi izskatās, ēd un strādā tikai tie krievi, kuri vēl nav pabeiguši skolu, strādā kultūras nozarē, vai arī ir jaunā viļņa politiskie migranti.

Publikācijā par Latvijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem gandrīz nekas netika teikts, varbūt, tādēļ, ka žurnāliste tos vienkārši nesatika.

"Krievi valstī ir, taču valodu es nedzirdu. Vai nu latviešu valodu iemācījušies, vai arī mājās sēž…," — uzrakstīja Mironova.

Ziņu lente
0