Vadītāju uzmanībai: palielināsies ceļa satiksmes noteikumu pārkāpumu sodu apmērs

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Administratīvā kodeksa grozījumi paredz ne vien soda apmēru, bet arī agresīvās braukšanas jēdziena paplašināšanu, gan automobilistiem, gan motociklistiem.

RĪGA, 26.augusts — Sputnik. Šobrīd Satiksmes ministrijas saskaņošanai iesniegti Administratīvā kodeksa grozījumi, kuri paredz "efektīvākus" sodus par agresīvu braukšanu, mobilā telefona izmantošanu transporta līdzekļa vadīšanas laikā, kā arī par numura zīmju slēpšanu, vēsta portāls nra.lv.

Kā pastāstīja Latvijas Valsts policijas Ceļu satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, sodi tiks palielināti apzinātai numurzīmju slēpšanai, kas ir īpaši aktuāli motocikliem. Ja šobrīd maksimālais sods par šo pārkāpumu sastāda 40 eiro, tad nākotnē tā apmērs varētu palielināties, sastādot summu no 55 līdz 140 eiro.

Радар - Sputnik Latvija
Igauņus biežāk un ātrāk soda par ātruma pārsniegšanu Latvijā

Turklāt, bargāk tiks sodītas telefonsarunas, vadītājam atrodoties pie stūres. Šobrīd par šādu pārkāpumu vadītājs var izsprukt cauri ar brīdinājumu vai arī šķirties no 15 eiro. Saskaņā ar jauno kārtību, sods varētu sastādīt no 25 līdz 100 eiro. Citās Eiropas valstīs sods par līdzīgu pārkāpumu ir lielāks, saka Krapsis.

Grozījumi paplašināja agresīvās braukšanas jēdzienu, kaut arī sodus par šādu braukšanu pagaidām palielināt netaisās. Tie jau tagad ir pietiekami jūtami — no 70 līdz 280 eiro sods un seši soda punkti. Turpmāk par agresīvu braukšanu tiks uzskatīta un tā saucamais driftings. Policists sola, ka tie vadītāji, kuri buksēs slikta ceļa stāvokļa dēļ atbilstošos laikapstākļos, sodīti netiks. Savukārt, motociklistiem, kuriem patīkas pabraukāt uz aizmugurējās riepas, draudēs sods.

Policijā tāpat pievērsa uzmanību tam, ka nereti konflikta gadījumā uz ceļa un "audzināšanas nolūkos" tiek izmantota nepamatota strauja bremzēšana, kura apdraud satiksmes drošību. Arī šādi gadījumi tik attiecināti pie agresīvas braukšanas. Taču katrs gadījums tiks izskatīts atsevišķi, sola Krapsis.    

Ziņu lente
0